Cultura

“Florii 2013”… la Mircea Voda

“Florii 2013”… la Mircea Voda
“Florii 2013”... la Mircea Voda
“Florii 2013”… la Mircea Voda

Ca in fiecare an, Scoala Gimnaziala din localitatea Mircea Voda, in colaborare cu Primaria comunei Mircea Voda si Palatul Copiilor Braila, organizeaza in data de 28 aprilie 2013, editia a XI-a a Festivalului  Interjudetean de Folclor “Florii 2013”. Manifestarea va incepe la ora 13.00, la Caminul Cultural din localitate, acesta fiind adresat elevilor din ciclul primar.

Participantii la acest eveniment pot prezenta momente de folclor coregrafice, muzicale de grup sau solistice, reprezentand traditii si obiceiuri vechi si noi romanesti.  Duminica Floriilor, zi deosebita in calendarul crestin ortodox pentru orice roman, dar in mod deosebit pentru traditiile populare din comunele si satele romanesti. Si in acest an, comuna Mircea Voda va gazdui cea mai importanta manifestare a cantecului si a dansului popular romanesc.  La aceasta editie de sarbatoare de la Mircea Voda sunt invitati  toti fii satului din intregul judet Braila si nu numai, pentru a vedea si aplauda un maraton al muzicii populare romanesti oferit de copii nostri. „Ne face mare placere ca acest Festival Interjudetean de folclor intitulat «Florii 2013» despre  care credem ca la anul va fi national, a implinit 11 ani.  Vor veni copii din zona Munteniei de Sud, Dobrogea cu cele doua judete si sudul Moldovei. De fapt acest concurs este festivalul ce il precede pe cel national “Lina Chiralina”, organizat de Palatul Copiilor Braila, ce se va desfasura in luna august”, a declarat profesor Vasile Lipan, de la Palatul Copiilor si Elevilor Braila.

Intr-o zi de mare sarbatoare ortodoxa juriul va acorda note pentru fiecare concurent la sectiunea solisti sau pentru fiecare formatie de dansuri. “De la ora 11.00, va incepe sedinta tehnica, pentru organizare, iar de la ora 13.00, incepe concursul efectiv. Ne bucuram ca si la aceasta editie au raspuns peste 500 de elevi de la clasele I-IV, din intreaga tara iar pentru cei meritosi se vor acorda premii, mentiuni, diplome si insigne de participare, iar pentru profesori diplome de excelenta”, a spus profesor Constantin Chisau, de la Scoala cu clasele I – VIII, din Mireca Voda.
Succes tuturor!

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.