Sport

Florentin Petre se va ocupa și de politica de transferuri la Dacia Unirea Brăila

Florentin Petre se va ocupa și de politica de transferuri la Dacia Unirea Brăila

Anul 2018 a fost pentru Dacia Unirea Brăila unul de coșmar. După ce la finalul sezonului trecut a evitat retrogradare în ultima etapă, în prima parte a sezonului 2018-2019 echipa brăileană a acumulat doar 12 puncte și a intrat în vacanța de iarnă pe penultimul loc în Liga a 2-a. Chiar dacă au avut în Raul Avram unul dintre cei mai buni portari din Liga a 2-a, echipa brăileană are cea mai slabă apărare în primele 21 de etape, cu 55 de goluri primite, fiind singura echipă cu peste 50 de goluri încasate. 

Din luna octombrie, Dacia Unirea a intrat în insolvenţă, pentru a-şi eşalona datoriile şi a primi un răgaz în încercarea de a găsi investitori sau de a convinge autorităţile locale să sprijine financiar activitatea clubului.

La final de 2018, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila a transmis un comunicat în care face o analiză a anului înainte de centenarul clubului şi transmite că este dator să continue tradiţia fotbalistică a Brăilei. În opinia conducerii clubului important ca în anul în care se va împlini 100 de ani de la înființare echipa să reziste și să nu se desființeze.

”Încheiem un an deosebit de greu, cu mari probleme financiare ce și-au pus amprenta asupra activității clubului. Bugetul de venituri realizat în acest an s-a ridicat la circa 900.000 lei, dintre care din fonduri publice (proiect de finanțare cu Primăria Brăila) circa 300.000 lei, iar restul din surse proprii. Acesta este un buget insuficient pentru un asemenea nivel de performanță sportivă, ceea ce a dus la intrarea în insolvență a clubului la începutul lunii octombrie 2018, ca ultimă soluție pentru supraviețuire.
În asemenea condiții, performanța sportivă a rămas în plan secund, echipa de seniori reușind un adevărat miracol prin salvarea în vara acestui an de la retrogradare, respectiv parcurgerea a 21 etape din sezonul actual. A fost un efort fantastic, în condiții extraordinare, al tuturor. Mulțumim în primul rând jucătorilor, antrenorilor, staff-ului tehnic și administrativ, participanți în campionatul trecut precum și celor angrenați în turul campionatului 2018-2019”, se arată în comunicatul Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila.

La finalul acestui tur competițional, majoritate a jucătorilor nelocalnici au solicitat rezilierea amiabilă a contractelor și acest lucru a fost aprobat de Colegiul Director, cu mențiunea că dacă unii dintre ei nu-și vor găsi angajamente vor fi reprimiți în cadrul clubului.

În ultima ședință a Consiliului Director din acest an s-a luat decizia ca Florentin Petre să preia începând de la 1 ianuarie 2019 atribuțiile de manager sportiv, răspunzând în integralitate de politica de transferuri a clubului. Prin contactele și discuțiile pe care le-a avut cu diverși parteneri, există promisiunea formării unui lot competitiv și se va încerca salvarea echipei de la retrogradare la finalul acestui campionat.

În contextul noilor reglementari juridice privind finanțarea sportului de performanță de către autoritățile locale Florentin Petre va continua dialogul constructiv cu Primăria și Consiliul Județean cu speranța că în noul an vor dispărea sincopele pentru o finanțare rezonabilă și fluentă.

[quote]Avem speranța că în anul 2019 se vor face pași concreți pentru o îmbunătățire a infrastructurii sportive locale, condiție obligatorie și urgentă pentru sportul de performanță brăilean.[/quote] se arată în comunicatul transmis de conducerea Daciei Unirea Brăila.

Florentin Petre, așa cum a declarat-o de fiecare dată, va continua promovarea unor talente locale de la echipele de juniori A și B ale clubului, acțiune deja începută în acest tur. În primele 21 de partide ale sezonului 2018-2019 la echipa mare au evoluat: Mihalcea Daniel, Robu Valentin – nascuți 2002, Duțu Alexandru, Băluță Rareș – născuți 2003, alături de Chirilă Roberto – născut 2002, Ciucureanu Costin – născut 2000, Coteț Leonard – născut 1999, care și-au făcut debutul în Liga a 2-a din sezonul trecut.

Conducerea Daciei Unirea Brăila a mai precizat că la începutul lunii ianuarie 2019 va urma o nouă analiză a situației la zi pentru a stabili, pe baza unor date concrete, și cu maximă responsabilitate, drumul și pașii ce trebuie urmați.

”Având în vedere împlinirea a 100 ani de existență în anul 2019, suntem datori cu toții să continuăm tradiția fotbalistică a Brăilei, chiar și într-un eșalon sportiv inferior, daca asta se va întâmpla. Tragedie ar fi desființarea clubului, nu retrogradarea sa sportivă în Liga a 3-a. Pasiunea pentru fotbal există în continuare în Brăila iar cei aproximativ 250 copii din centrul de copii și juniori al ACS Dacia Unirea Brăila sunt dovada în acest sens.
În prag de an nou, ne cerem scuze pentru toate neplacerile create prin deciziile noastre, uneori foarte dureroase, dar având ca singur scop interesele clubului, interese ce contravin câteodată intereselor individuale. Avem speranța că, la un moment, în contextul legal și sub jurisdicția administratorului judiciar, vom reuși să ne revanșăm față de toți cei care au pus umărul, la propriu, pentru acest club.
Un sincer LA MULȚI ANI sportivilor, părinților, suporterilor, Asociației Suporterilor Dacia Unirea Brăila, autorităților, colaboratorilor, partenerilor, tuturor celor care, înțelegând corect situația de fapt și dovedind caracter deosebit în aceste momente dificile, au rămas alături de fotbalul brăilean”. se arată în comunicatul ACS Dacia Unirea Brăila.

Reunirea lotului este programată pentru 10 ianuarie, când se speră că se vor realiza și primele transferuri de care Florentin Petre vorbea după ultimul meci din acest an, jucători care să facă diferența în teren și cu care să încerce salvarea de la retrogradare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •