Politica

Filialele PNL din 27 de judete, printre care si Braila, il sustin pe Crin Antonescu la presedintia partidului

Filialele PNL din 27 de judete, printre care si Braila, il sustin pe Crin Antonescu la presedintia partidului
Filialele PNL din 27 de judete, printre care si Braila, il sustin pe Crin Antonescu la presedintia partidului
Filialele PNL din 27 de judete, printre care si Braila, il sustin pe Crin Antonescu la presedintia partidului

Filialele judetene ale Partidului National Liberal din 27 judete, printre care si Braila, si-au exprimat public sustinerea fata de liderul Crin Antonescu pentru un nou mandat la sefia formatiunii si totodata pentru candidatura sa la viitoarele alegeri prezidentiale.

Si-au exprimat sustinerea fata de Crin Antonescu filialele din Braila, Tulcea, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Buzau, Prahova, Arges, Mehedinti, Olt, Gorj, Vrancea, Bacau, Nemt, Vaslui, Suceava, Botosani, Brasov, Satu Mare, Salaj, Maramures, Arad, Timis, Bistrita-Nasaud, Alba, Harghita.

Delegatii din partea organizatiilor PNL din teritoriu, care vor participa la Congresul partidului din 22-23 februarie, au fost mandatati sa-l sustina prin votul lor pe Crin Antonescu, dar si sa puna in discutie problemele cu care se confrunta in plan local si regional.

Presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, a declarat ca filiala pe care o conduce il va sprijini in continuare pe Crin Antonescu si ii va acorda votul de incredere pentru presedintia partidului la Congresul National al PNL din 22-23 februarie. Filiala braileana a PNL, care va fi reprezentata la Congresul National al PNL de 29 de delegati, vine cu propunerea infiintarii organizatiilor regionale ale PNL, in perspectiva regionalizarii tarii, pentru sustinerea proiectelor comune din regiune. „Ne aflam intr-o constructie politica, mai exact in mijlocul unui proiect politic. Eu am mai spus-o si cu alta ocazie, cred ca discutiile pe subiectul acesta acum nu isi au rostul. Cu totii stim la ce drum am plecat si ne mentinem ideile. Nu este nimic schimbat si vom acorda sustinerea noastra in continuare domnului Antonescu. Dincolo de orice, chiar si de simpatiile personale, nu mi se pare oportun sa opresti un proiect la jumatatea drumului, sa il strici si sa faci altul. Asta s-a intamplat in Romania in ultimii 20 de ani”, a declarat Boboc.

Organizatia judeteana PNL Tulcea il sustine in continuare pe Crin Antonescu la functia de presedinte al partidului, in perspectiva Congresului National al PNL din 22-23 februarie. „Mi se pare natural ca organizatia tulceana a PNL sa sustina un tulcean pe aceasta pozitie si este unanimitate in aceasta privinta, avand in vedere faptul ca provine din organizatia noastra si a fost presedintele filialei’, a declarat presedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Marius Popa. Delegatia liberala tulceana va fi alcatuita din 25 de persoane, iar o comisie din cadrul partidului a analizat propunerile venite din partea organizatiilor teritoriale din judet pentru amendarea statutului PNL.

Delegatia Organizatiei judetene a PNL Teleorman la Congresul din 22-23 februarie al partidului va cuprinde 35 de membri. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a candidat pentru Senat la alegerile parlamentare din decembrie 2012 in judetul Teleorman si a obtinut aproape 50.000 de voturi, inchizand colegiul cu un procentaj de peste 78%. Organizatia teleormaneana nu a formulat modificari la Statut si asteapta proiectul elaborat la nivel central, pe care sa-l dezbata si sa-l amendeze daca va fi cazul. „Stim doar ca presedintele Crin Antonescu sustine alegerea unor structuri de conducere flexibile, dar in ce consta o astfel de optiune nu ne este foarte clar”, a precizat vicepresedintele filialei Ilie Balan.

Organizatia judeteana a PNL Giurgiu va participa la Congresul partidului unde il va sustine pe Crin Antonescu, iar ca urmare a rezultatelor obtinute la toate alegerile din ultimii ani va avea cea mai numeroasa delegatie la nivel national, formata din 43 de persoane la care se adauga cei noua delegati de drept care fac parte din Delegatia Permanenta la nivel national. Presedintele PNL Giurgiu, senatorul Lucian Iliescu, considera ca toti liberalii il vor sustine pe Crin Antonescu la conducerea partidului, dar si in calitate de candidat pentru presedintia Romaniei deoarece „nu este momentul sa se gandeasca altfel si pentru ca in partid nu exista tradatori”. Organizatia giurgiuveana nu are propuneri de modificari privind statutul partidului si asteapta decizia comisiei de la nivel central care se ocupa de acest lucru.

Liberalii din Ialomita il vor sustine pe actualul presedinte Crin Antonescu pentru un nou mandat la sefia partidului la Congresul din 22-23 februarie. „Suntem multumiti de actuala conducere, deci il sustinem pe actualul presedinte”, a spus liderul PNL Ialomita, Ioan Martin. Organizatia nu are de adus modificari la statut, la Congres urmand sa participe 25 de delegati.

Presedintele filialei judetene Constanta a PNL, deputatul George Dragomir, a declarat ca modificarile la statutul partidului vor conferi o importanta mai mare liderilor judeteni in cadrul structurii centrale de conducere. Potrivit acestuia, noutatile constau in renuntarea la un organism intermediar de decizie – Consiliul National Executiv (CNEx), se doreste constituirea unui singur Birou Politic, largit, din care vor face parte de drept toti presedintii de filiale judetene, iar Delegatia Permanenta isi va pastra prerogativele statutare.

Organizatia judeteana a PNL Buzau va participa la Congresul partidului cu 40 de delegati, avand ca ‘obiectiv politic primordial castigarea pentru prima data dupa 1989 a alegerilor prezidentiale’, dupa cum a declarat a declarat liderul filialei buzoiene, deputatul George Scutaru. „Obiectivul politic primordial al PNL este castigarea alegerilor prezidentiale, existand un candidat cert al USL, validat de congresele formatiunilor din USL, este vorba de Crin Antonescu”, a subliniat Scutaru.

Presedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Rosca, a declarat ca filiala judeteana pe care o conduce nu are propuneri pentru modificarea statutului partidului, iar delegatii la Congresul PNL din 22-23 februarie vor sustine strategia liderului Crin Antonescu. Potrivit liderului PNL Prahova, scopul congresului este acela de a clarifica lucrurile dupa un an cu multe procese electorale. La Congresul PNL din 22-23 februarie vor participa 42 de delegati ai PNL Prahova.

Delegatia Permanenta a PNL Arges a votat in favoarea sustinerii lui Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte al partidului. Odata cu sustinerea acordata lui Crin Antonescu si echipei sale, liberalii argeseni au decis sa sprijine candidatura fostului senator Mircea Diaconu pentru un nou mandat de vicepresedinte al PNL. Delegatia PNL Arges la Congres va fi formata din 30 de persoane.

Cei 31 de delegati ai organizatiei PNL din Mehedinti, care vor participa la Congresul acestei formatiuni politice din 22-23 februarie, il vor sustine pentru un nou mandat pe presedintele Crin Antonescu. „Noi am hotarat sa-i acordam incredere actualului presedinte al PNL – Crin Antonescu”, a declarat liderul liberalilor severineni, Daniel Cirjan care a subliniat ca programul politic initiat de acesta este in masura sa duca atat la redresarea economica a tarii, cat si la revitalizarea structurilor PNL.

Filiala Olt a PNL a trimis catre Comisia de statut amendamente, acestea fiind unele privitoare la modul de organizare in interiorul filialelor locale, dupa cum a declarat presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea. Delegatii la Congres sunt in numar de 26. Liderul liberalilor olteni a precizat ca nu s-a mai pus problema sustinerii lui Crin Antonescu in conditiile in care candidatura acestuia la alegerile prezidentiale a fost deja hotarata.

Presedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, va sustine la Congresul din 22-23 februarie, alaturi de mai multi colegi, ca in contextul regionalizarii sa existe o structura politica a partidului si la nivel de regiuni. La Congres vor participa 22 de membri ai PNL Gorj si cei doi delegati de drept.

Mandatul delegatiei PNL Vrancea care va participa la Congresul extraordinar partidului din 22-23 februarie de la Bucuresti este unul de sustinere a actualului presedinte Crin Antonescu. Liderul organizatiei judetene, deputatul Nini Sapunaru, a declarat ca organizatia pe care o conduce il sprijina neconditionat pe Crin Antonescu deoarece „este presedintele sub care PNL a obtinut cele mai bune rezultate”. Delegatia liberala vranceana care va participa la Congres cuprinde 32 de membri.

Liberalii din Bacau si-au desemnat o delegatie formata din 45 de persoane, care ii va reprezenta la Congresul Partidului National Liberal din 22-23 februarie de la Bucuresti. „Bacaul are a treia delegatie ca numar de membri la Congresul PNL. Firesc, pentru ca suntem o organizatie puternica, iar rezultatele la ultimele alegeri au confirmat acest lucru”, a declarat Romeo Stavarache, liderul PNL Bacau, care a adaugat ca participarea bacauana la lucrarile forumului liberal va fi una dinamica si eficienta.

Biroul Permanent Judetean al PNL Neamt a hotarat in unanimitate sustinerea actualului presedinte al partidului, Crin Antonescu, pentru inca un mandat in fruntea partidului. „Il sustinem fara echivoc pe Crin Antonescu, atat la presedintia PNL, cat si pentru candidatura la functia de presedinte al Romaniei din partea USL”, a declarat presedintele PNL Neamt, deputatul Dorinel Ursarescu. La Congres vor participa 21 de delegati. In privinta statutului partidului, filiala nemteana a facut „sugestii, dar nu de esenta” comisiei care se ocupa de modificarea statutului.

Presedintele filialei PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, a declarat ca liberalii vasluieni il vor sustine pe Crin Antonescu pentru un nou mandat la conducerea partidului, la Congresul PNL din 22-23 februarie. Filiala vasluiana a PNL va fi reprezentata la Bucuresti de un numar de 38 de delegati. Liderul PNL Vaslui a precizat ca ar dori o mai buna structurare a partidului la nivel de regiuni.

Delegatia Permanenta a PNL Suceava a votat in unanimitate sustinerea lui Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte al partidului la Congres. Liderul judetean al PNL Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca liberalii suceveni considera ca actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu, trebuie sa continue sa conduca formatiunea, in conditiile in care PNL a obtinut cele mai bune rezultate de dupa 1989. Liberalii suceveni au si cateva amendamente la Statutul partidului.

Filiala din Botosani a Partidului National Liberal sustine candidatura lui Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte al PNL. ‘Propunerea mea este sa il sustinem pe domnul Crin Antonescu sa ramana in fruntea PNL pana va ajunge presedintele Romaniei si sunt convins ca la anul Crin Antonescu va ajunge presedintele Romaniei’, a afirmat liderul din Botosani al PNL, Florin Turcanu.

Liberalii din Brasov il sustin in unanimitate pe Crin Antonescu pentru un nou mandat la functia de presedinte al PNL la Congresul din 22-23 februarie, conform unei decizii luate in cadrul Delegatiei Permanente a organizatiei judetene a PNL. Delegatii la congres care vor fi in numar de 41, intre care se afla presedintele organizatiei judetene Aristotel Cancescu care este si liderul Ligii Alesilor Locali din PNL. Organizatia brasoveana nu a facut niciun fel de propuneri pentru modificarea statutului PNL.

Presedintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Stef, presedinte al Consiliului Judetean, considera ca echipa de conducerea nationala a partidului nu trebuie schimbata atata timp cat a fost castigatoare la alegeri, anuntand ca il sustine mai departe pe Crin Antonescu. Acesta a precizat ca au fost anumite discutii despre structura conducerii centrale si s-a ales varianta votului pe lista, fiind important ca presedintele sa aiba o echipa pe aceeasi lungime de unda pe care sa se poata baza.

Presedintele filiale judetene a PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a anuntat ca in cadrul congresul liberal va opta pentru stabilitate la conducerea partidului, respectiv pentru ramanerea in functie a actualului presedinte Crin Antonescu. Cei 21 de delegati judeteni ai filialei PNL din Salaj ce vor fi prezentí la congres nu vor face propuneri de modificare a statului partidului. „Asteptam sa vedem propunerile de la nivel central pentru modificarile de statut”, a precizat presedintele PNL Salaj.

Delegatia Permanenta a PNL Maramures a votat sustinerea lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte al partidului. PNL Maramures apreciaza ca in urmatoarea perioada, dezbaterea din interiorul partidului, trebuie sa se axeze in jurul bunei guvernari si in vederea atingerii obiectivului de castigare a Presedintiei Romaniei de catre candidatul desemnat al USL Crin Antonescu.

Liberalii din Arad il sustin pe Crin Antonescu pentru presedintia partidului, dupa cum a anuntat senatorul Ioan Cristina, presedintele filialei teritoriale PNL Arad. El a spus ca filiala din Arad va fi reprezentata la Congresul PNL din 22-23 februarie, de la Bucuresti, de o delegatie alcatuita din 24 de persoane. In ceea ce priveste propunerile de modificare a statutului partidului, acestea vizeaza in primul rand reducerea numarului de membri ai structurilor de conducere la toate nivelurile.

Liberalii din Timis sustin, in unanimitate, candidatura lui Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte al PNL. In teritoriu nu se stie, inca, forma finala a statutului. Potrivit liderului Nicolae Robu, liberalii din Timis nu au contabilizat lista cu propunerile de schimbare a statutului partidului. Liberalii din Timis vor trimite 34 de delegati la lucrarile Congresului PNL.

Noul presedinte interimar al PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, a declarat ca isi doreste ca alegerile interne in partid sa includa votul pe liste, nu votul uninominal, pentru ca astfel se va merge tot pe liste si la alegerile din organizatiile din teritoriu. La Congresul national al PNL din 22-23 februarie filiala va fi reprezentata de 26 de membri.

Liberalii din Alba au formulat o propunere de modificare a Statutului partidului, acestia dorindu-si doua organisme de conducere centrala, ‘unul pentru decizie strategica si unul pe decizie de functionare’, potrivit liderului organizatiei judetene, senatorul Teodor Atanasiu. In ceea ce priveste functia de presedinte al partidului, senatorul Teodor Atanasiu a spus ca nu a auzit si ‘nu se prefigureaza sa fie mai multe candidaturi’ decat cea a lui Crin Antonescu. La Congresul PNL din 22-23 februarie de la Bucuresti, liberalii din Alba vor fi reprezentati de 32 de delegati.

Delegatia PNL Harghita la Congres il va sustine pe Crin Antonescu la sefia partidului, a anuntat liderul liberalilor harghiteni, Stelu Platon. Presedintele PNL Harghita a precizat ca niciun membru al organizatiei nu va candida la vreo functie in structurile centrale. Delegatia PNL Harghita la congresul partidului este formata din sase membri, fiind cea mai mica din tara.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.