Actualitate

Fenomenul Brăila. În raportarea INSP numărul cazurilor la noi în județ a fost redus din nou

Fenomenul Brăila. În raportarea INSP numărul cazurilor la noi în județ a fost redus din nou

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 20.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 706 de persoane, aflate în izolare voluntară și 128 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până la această dată, 5372 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. De asemenea, alte 990 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 23 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate.

În raportarea de astăzi a INSP, Brăila figurează cu doar 19 cazuri, după ce ieri figura cu 20!

Conform raportării INSP, până astăzi, 20 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.387 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.356 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1141 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.050 de  persoane. Alte 30.645 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 332.487 de teste.

Potrivit informațiilor oferite de Prefectura Brăila, marți, 19.05.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, au fost executate peste 169 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 131 de persoane.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •