ProBr

Fanel Popa castigatorul etapei de CNI al Romaniei de dirt-track de la Braila

Fanel Popa castigatorul etapei de CNI al Romaniei de dirt-track de la Braila
Fanel Popa castigatorul etapei de CNI România de dirt-track de la Braila
Fanel Popa castigatorul etapei de CNI România de dirt-track de la Braila

Sâmbătă și duminică, pista de dirt-track a stadionului Municipal din Brăila trebuia să găzduiască două etape ale Campionatului Național Individual de dirt-track. Din cauza timpului nefavorabil, etapa de sâmbătă a fost reprogramată, iar duminică etapa a început cu o oră și jumătate întârziere pentru a dat posibilitatea organizatorilor să amenajeze pista pentru concurs. 

Duminică, 13 septembrie, de la ora 11.00 s-a dat startul etapei a V-a a juniorilor, o etapă la care au fost prezenți la start cinci sportivi, fiind programate șapte manșe. Cea mai interesantă manșă a juniorilor a fost a 5-a, în care s-au luptatpentru supremație Andrei Popa de la CSM Brăila și Dragoș Moosz de la Voința Sibiu, victoria revenindu-i brăileanului în vârstă de 15 ani, vârstă care nu i-a permis participarea la campionatele europene de juniori de la începutul lunii august.IMG_0582

După desfășurarea celor 7 manșe, pe primul loc s-a clasat Andrei Popa de la CSM Brăila cu 6 puncte, urmat de bulgarul Hristo Hristov cu 5 puncte și Dragoș Mosz cu 4 puncte.

Gheorghe Stanel
Gheorghe Stanel

La seniori s-au aliniat la start 13 sportivi, fiind programate 13 manșe, urmate de o semifinală și finala etapei a V-a. Prima manșă a fost câștigată surprinzător de veteranul Stănel Gheorghe de la CSM Brăila, după o cursă în care Florin Barabașu de la CSTA a abandonat. În manșa a doua, Adrian Gheorghe a ieșit învingător într-o cursă în care s-a impus clar, iar pompierii au avut și ei treabă după ce i-a luat foc motorul lui Barabașu în chiar prima curbă a cursei.

În manșa a treia Milen Manev a trebuit să se recunoască învins de Adrian Gheorghe, aceasta fiind manșa care l-a propulsat pe primul loc pe sportivul de la CSTA București la finalul celor 13 manșe.

După 13 manșe, pe primul loc s-a situat Adrian Gheorghe cu 12 puncte, urmat de bulgarul milen Manev cu 11 puncte, ambii calificându-se direct în manșa finală. Ocupanții locurilor 3-6 după desfășurarea celor 13 manșe s-au aliniat la startul semifinalei, care a fost câștigată de Marian Gheorghe, urmat de Fănel Popa de la CSM Brăila, care s-au calificat în finală. Pe locul 3 în semifinală s-a clasat Imre Fogaș jr, iar pe locul 4 s-a situat bulgarul Hristo Hristov.

Finala a fost câștigată de bulgarul Milen Manev care a profitat de abandonul lui Adrian Gheorghe și a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de brăileanul Fănel Popa și de Marian Gheorghe.

Astfel, în clasamentul Open al etapei a V-a, pe primul loc s-a clasat bulgarul Milen Manev, urmat de Fănel Popa de la CSM Brăila și Marian Gheorghe de la CSTA Gică Voiculescu București. În clasamentul individual al CNI al României, etapa a fost câștigată de brăileanul Fănel Popa, urmat de Marian și Adrian Gheorghe, ambii de la CSTA Gică Voiculescu București. În această etapă veteranul brăilean Gheorghe Stănel a mai adunat 6 puncte și se menține pe locul 5, iar juniorul Andrei Popa a acumulat și el 3 puncte, în timp ce Adrian Dragu, care nu s-a prezentat la startul niciunei manșe, nu a acumulat nici un punct în această etapă.

După 5 etape clasamentul seniorilor din România îl are în frunte pe Adrian Gheorghe cu 73 de puncte, urmat de Patrik Nagy de la voința Sibiu care nu a participat la etapa de la Brăila și a rămas cu 60 de puncte, iar pe locul 3 se menține Fănel Popa de la CSM brăila cu 56 de puncte.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 15.00, Brăila ar trebui să găzduiască etapa a II-a a Cupei MACEC, cu participarea unor sportiv de marcă din Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Polonia, Slovenia și alte țări cu tradiție în acest sport.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •