Cultura

Expoziția artistului plastic Aura Andra Seralio

Expoziția artistului plastic Aura Andra Seralio

Gazduita de PNL Braila, in sala mare a sediului din Calea Calarasi, expozitia de pictura intitulata “SPATIU, MUZICA SI CULOARE” a artistului plastic Aura Andra Seralio s-a bucurat de un real succes.

Publicul a fost placut surprins de maniera in care Aura Andra Seralio, eleva a profesorului Vespasian Lungu, a abordat un stil despre care scriitorul Vasile Datcu spune ca “… picturile Aurei Andra Seralio sunt calde prin imbinarea diafana a culorii, stilul sau chiar daca este unul abstract, totusi este ancorat in realitate lasand privitorului posibilitatea de a face conexiuni cu lumea concreta”.

Stilul ei se apropie de maniera in care se exprima pictorii greci sau mai bine zis, maniera artistilor plastici din sud-estul european.

Lucrarile Aurei Andra Seralio ating acel inefabil al culorii si muzicii, acel mister al spatiului cosmic, facandu-ne parca sa calatorim in infinitatea universului. Cu toata sinceritatea o indemn de a continua in aceasta maniera cu totul si cu totul originala si sunt convins ca este inscrisa in randul artistilor plastici braileni de succes si nu numai in spatiul brailean”a mai spus scriitorul Vasile Datcu.

Traim astazi intr-o lume rasturnata. Ce mai stim despre lumea noastra? Ce mai intelegem din ea? Ce mai stim despre noi? Dincolo de tastatura unui calculator sau a unui supertelefon se afla,de cele mai multe ori, doar un searbad avatar. Tehnologia ne simplidfica sau ne complica viata pervertind atributele umane? Imprumutam idei si convingeri dintr-o tentaculara mass-media cu dimensiuni planetare,ale carei sfori sunt trase de un papusar inaccesibil noua. Traim, fara sa ne dam seama, vietile altora. Fara radacini, fara amintiri si cu un orizont incert, vom deveni doar profile reci si fara personalitate, scrise intr-un la fel de impersonal cod binar. Vom ajunge sa visam visele altora. Pentru noi, acei putini, care ne mai amintim sa mergem desculti prin iarba, Aura Andra Seralio ne ofera astazi cateva instantanee cromatice cu putere de a converti trairile in forme si culoare. Pictura ei are stralucire, volum, spatialitate si simbol si ne indruma, cu delicatete si sinceritate, sa gasim iesirea din labirint, sa aducem la suprafata emotii si sentimente autentice, uitate demult in launtrul nostru. Sa ne bucuram de darul ei si sa reinvatam sa traim propriile noastre vise. Sunt convinsa ca picturile ei vor incanta, indiferent pe ce meridian al lumii vor fi expuse”, a spus profesoara Violeta Sararu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •