Sport

Evolutie meritorie a Sportului Chiscani pe terenul Rapidului

Evolutie meritorie a Sportului Chiscani pe terenul Rapidului

Sportul Chiscani a făcut față cu brio în deplasarea din Giulești, unde a pierdut la limită în fața liderului seriei a II-a din Liga a 3-a. Echipa antrenată de Adrian Baldovin nu s-a rezumat numai să se apere, având și câteva ocazii de a înscrie. Jucătorul meciului a fost portarul Daniel Popescu, care a avut câteva intervenții extraordinare, care au limitat proprorțiile scorului.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor, în minutul 7, când șutul lui Cârstocea, de la 18 metri, a fost deviat în corner. În minutul 10, după o centrare de pe stânga respinsă de Preda până la Goge, jucătorul Rapidului a șutat cu boltă și mingea a lovit transversala. În minutul 14 Goge a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar fără probleme pentru Popescu.

În minutul 16 Sportul Chiscani s-a apropiat pentru prima dată de poarta Rapidului. Moldoveanu a executat o lovitură de colț de pe dreapta, iar Coman a reluat cu capul de la 10 metri, puțin pe lângă poarta lui Draghia. În minutul 21 Bălan i-a pasat pe stânga lui Moldoveanu, care aflat în interiorul careului a fost blocat de Voicu și mingea a ieșit în corner. Moldoveanu a bătut lovitura de la coț, la prima bară, iar Coman a reluat cu capul în plasa laterală. În minutul 25 Cîrstocea a bătut o lovitură liberă din lateral dreapta și a centrat în careu, iar Jorza a reluat cu capul din 8 metri, însă Popescu a reținut.

Atacurile giuleștenilor au continuat, însă apărarea chiscănenilor a rezistat până în minutul 34. Iacob a trimis o pasă lungă, din propriul teren, Dovleac a deviat pentru Matulevicius, Bogdan Dumitru nu a reușit să intervină și mingea a ajuns la lituanian , care rămas singur cu Popescu, a trimis de la 11 metri pe lângă portarul Chiscaniului, 1-0 pentru Rapid.

Meciul a continuat cu multe fragmentări, dar fără faze periculoase de poartă. Ultima acțiune importantă din prima rerpiză s-a consumat în minutul 42, când șutul de la 18 metri lateral stânga a lui Vlada a căzut pe plasa porții și la pauză s-a intrat la scorul de 1-0.

După pauză, prima mare ocazie de gol a aparținut echipei din Chiscani. Mădălin Pascu a fost faultat de Demici la 22 de metri lateral dreapta. Lovitura liberă a fost executată de Georgian Bălan, înalt în careu, dar mingea a fost respinsă. Mingea nu a căzut jos, fiind lovită pe rând cu capul de mai mulți jucători de la ambele echipe. Matulevicius, în duel cu Marius Coman a deviat mingea cu capul în partea stângă, unde se afla nemarcat Emanuel Moldoveanu, dar șutul acestuia de la 11 metri a fost respins în extremis cu piciorul de portarul Draghia. A fost cea mai mare ocazie de gol a oaspeților, care putea schimba soarta meciului.

În minutul 51 Marius Coman a șutat din întoarcere, de la circa 30 de metri, încercând să-l surprindă ep Draghia ieșit din poartă, însă mingea a trecut peste poarta rapidiștilor. Un minut mai târziu, la o acțiune pe partea dreaptă a atacului giuleștenilor, Goge a centrat în careu, iar șutul de la 14 metri a lui Cîrstocea a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 65 oaspeții s-au apropiat din nou periculos de poarta lui Draghia, dar șutul lui Adamache a fost deviat în corner. Moldoveanu a executat cornerul și după o combinație cu Coman, a centrat în careu, însă Draghia a ieșit și a reținut. În minutul 68 A. Grigore a executat un corner de pe dreapta, iar Iacob a reluat din 6 metri puțin pe lângă poartă.

În minutul 70 Popescu a avut o intervenție extraordinară. Goge a primit o pasă în careu, dar în duel cu Bogdan Dumitru nu lovește bine mingea și Popescu respinge cu piciorul. Mingea a ajuns la Sergiu Jurj, care din 3 metri a trimis pe lângă poartă.

În minutul 73 Goge îi pasează lui Vlada, care de la 11 metri șutează spre poartă, mingea e deviată la Adrian Grigore care din 4 metri a șutat spre poartă, însă Popescu a respins în corner.

Dublă ocazie pentru Rapid în minutul 86. Maftei șutează din interiorul careului, Popescu respinge în față, până la Nițu, care trimite spre poartă din 5 metri, însă din nou Popescu a avut un reflex uluitor și a respins în corner. Un minut mai târziu Burlacu a reluat cu capul de la 8 metri, Popescu a deviat mingea în transversală și aceasta a revenit în teren, iar Maftei a reluat  din 6 metri, însă din nou Popescu a deviat mingea în bară și apoi mingea a ieșit în corner.

În minutul 90 Vlada a fost oprit prin fault la 28 de metri de D. Lovin. Maftei a executat lovitura liberă, direct spre poartă, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Popescu, care s-a aruncat pe direcția șutului.

După două minute de prelungiri arbitrul Vădana a fluierat finalul meciului, consființind astfel victoria Rapidului în fața Sportului Chiscani cu scorul de 1-0 (1-0).

Fotbal Club Rapid București: Draghia – Demici, Iacob, Maftei, I. Voicu – Goge (min. 78 Burlacu), Dovleac (min. 54 S. Jurj), Jorza – Matulevicius (min. 54 A. Grigore), Vlada, Cîrstocea. Antrenor: Constantin Schumacher

Sportul Chiscani: D. Popescu – G. Bălan, G. Preda, M. Boga, B. Dumitru – M. Pascu (min. 71 M. Iordache), D. Lovin, A. Radu (min. 46 Șt. Adamache), G. Chihaia – E. Moldoveanu (min. 82 I. Lupu), M. Coman (min. 71 V. Mihai). Antrenor: Adrian Baldovin.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •