Social

Eveniment caritabil dedicat veteranilor de război din Brăila

Eveniment caritabil dedicat veteranilor de război din Brăila

Marți, 6 noiembrie, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”, a organizat o serie de acțiuni de colectare de fonduri care vor fi folosite pentru oferirea, în luna decembrie, de pachete cu produse specifice sărbătorii Crăciunului tuturor veteranilor din Al Doilea Război Mondial din județul Brăila.

În cadrul evenimentului col. (rz.) Tănasă Horia și-a prezentat primul volum al cărții ”Brăila în războiul întregirii naționale 1916-1919. Contribuția militară”, după care a urmat o sesiune de autografe. Al doilea volum urmează să iasă de sub tipar până pe 1 decembrie 2018.

Despre aceeași lucrare a vorbit și domnul prof. univ. dr. Cândea Ionel, managerul Muzeului Brăilei ”Carol I”.

La eveniment a fost prezentă, cu o mică expoziție, și Editura ”Istros”, a Muzeului Brăilei.

Pe holul teatrului au fost organizate două expoziții de fotografii. Una a fost dedicată monumentelor eroilor din județul Brăila și celălalt dedicat unor monumente românești din străinătate, închinate eroilor.

De asemenea au fost prezentate vizitatorilor și mai multe vitrine cu documente, decorații, medalii omagiale și bancnote (din perioada 1917-1918), dar și câteva exponate aparținând muzeului marinei brăilene.

După ora 16.00 a urmat un spectacol caritabil de muzică și poezie patriotică în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”, care a început cu o scurtă prezentare a evenimentelor de la 1 Decembrie 1918. A urmat un program artistic cu recitare de poezii şi interpretare de cântece patriotice, realizat de Gurpul vocal bărbătesc „La lină fântână” din comuna Ciocile, elevi ai Liceului de Artă „Hariclea Darclee”, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, Muzica Militară a garnizoanei Brăila, Grupul Folk „Generații” al Casei de Cultură Brăila ș.a.

Principalii organizatori ai evenimentului desfășurat în Foaierul Teatrului ”Maria Filotti” au fost membrii ai Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”: lt. col. (rz.) Giurgea Constantin, secretar executiv al filialei; col. (rz.) dr. ing. Balaban Mihail, INIȚIATORUL EVENIMENTULUI, membru al filialei; col. (rz.) dr. Tălpău Ionel, CO-INIȚIATORUL EVENIMENTULUI, regizorul programului artistic, vicepreședinte al filialei; col. (rz.) Teodorescu Ionel, președintele filialei și lt. col. (rz.) Ghiga Iulian, membru în Consiliul Director al filialei. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •