Administratie

Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 11 – 13 iunie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Activitatea s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Brăila.

Prin organizarea unei astfel de competiţii s-a urmărit dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a membrilor serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile private pentru situaţii de urgenţă, pe de o parte şi între acestea şi serviciile profesioniste, pe de altă parte.

La startul competiţiei s-au aliniat 22 echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile: Făurei, Însurăţei, Bărăganu, Berteştii de Jos, Ciocile, Dudeşti, Frecăţei,  Grădeştea, Măxineni, Movila Miresii, Racoviţa, Rîmnicelu, Romanu, Roşiori, Stăncuţa, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Unirea, Vădeni, Viziru şi patru echipaje ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă: VARD Brăila SA, CARREFOUR SA Brăila, Dedeman Brăila şi OMV Petrom Oprişeneşti.

[quote]Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice, respectiv ştafeta 4×100 m, pista de îndemânare şi viteza şi realizarea unui dispozitivul de intervenţie[/quote] a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

La finalul competiţiei, clasamentul general la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă a fost:

– locul I – echipajul SVSU Movila Miresii;

– locul II – echipajul SVSU Măxineni;

– locul III – echipajul SVSU Ciocile.

La Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă clasamentul final a fost:

– locul I – echipajul SPSU al SC VARD Brăila SA;

– locul II – echipajul SPSU al CARREFOUR SA Brăila;

– locul III – echipajul SPSU al OMV Petrom Oprişeneşti.

În luna iulie 2018, echipele clasate pe primul loc la etapa judeţeană, respectiv SVSU Movila Miresii şi SPSU al SC VARD Brăila SA vor participa la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •