Sport

Egal după un final de infarct. Dunărea Brăila – Gloria Buzău 26-26 (12-14)

Egal după un final de infarct. Dunărea Brăila – Gloria Buzău 26-26 (12-14)

HC Dunărea Brăila a reușit doar un rezultat de egalitate în meciul disputat pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău. Partida din ultima etapă a turului din Liga Florilor la handbal feminin a stârnit mult interes în rândul suporterilor brăileni, care au venit în număr mare la sală. Din păcate HC Dunărea nu a reușit să obțină cele trei puncte puse în joc și meciul s-a terminat la egalitate, scor 26-26 (12-14).  

Partida dintre Dunărea Brăila și Gloria Buzău a început sub semnul echilibrului, dar cu echipa oaspete în avantaj. Fetele lui Aurelian Roșca a preluat prima dată conducerea pe tabela de marcaj în minutul 9, când Alina Vătu a marcat, de la 7 metri, pentru 5-4.

Buzăul a revenit apoi la conducere, iar la scorul de 7-7 Marina Razum a parat o aruncare de la 7 metri. Trei minute mai târziu a fost rândul Anei-Maria Mârcă să apere o aruncare de la 7 metri a Alinei Vătu, la scorul de 7-8. În minutul 24 oaspetele s-au distanțat la două goluri, scor 7-9, iar în minutul 27 diferența s-a mărit la trei goluri, scor 10-13. Tudor și Berescu au marcat două goluri legate pentru Brăila și au redus diferența la un gol, însă scorul pauzei a fost stabilit de Khavronina în ultimul minut al primei reprize, încheiată cu 12-14 în favoarea buzoiencelor.

După pauză HC Dunărea a ieșit de la vestiare cu mai multă determinare și după ce a egalat la 14 în minutul 32, a trecut la conducere în minutul 36, scor 16-15. În minutul 42 Brăila s-a distanțat prima dată la două goluri, scor 20-18. La scorul de 21-19 Razum a parat o nouă lovitură de la 7 metri, dar coechiperele sale nu au profitat să mărească avansul la trei goluri.

În minutul 48 Brăila conducea cu 23-21, dar în două minute Buzăul a marcat trei goluri la rând și au trecut la conducere. În minutul 54 Dunărea Brăila a preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj, scor 25-24. În minutul 57 Cristina Gheorghe a marcat pentru 26-25. În minutul 59 Khavronina a egalat la 26.

Ultimul atac al meciului a fost al Brăilei (video), dar aruncarea Nicoletei Tudor s-a lovit de barajul apărătoarelor echipei oaspete și mingea a trecut pe lângă poartă și rezultatul final a rămas 26-26, după un final de infarct, în care un spectator în vârstă de 69 de ani a intrat în stop cardio-respirator și doar prezența de spirit a două asistente medicale, Alina Irina Stoiculescu și oana Coceanu, aflate în tribună, au făcut ca aceasta să-și revină după resuscitare. Echipajele SAJ aflate la meci erau prinse cu acordarea de îngrijiri medicale pentru două jucătoare accidentate grav pe final de meci, Diana Munteanu de la Dunărea Brăila și Andreea Predoi de la Gloria Buzău. Medicul Viorica Iuga a venit cât a putut de repede și l-a resuscitat pe bărbat, care a fost transportat apoi pe picioare la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 goluri (3 de la 7 m), Ana-Maria Berescu -6, Diana Axinte -4, Nicoleta Safta -3, Natasha Krnic -2, Nicoleta Tudor -1, Elena Dache -1, Cristina Gheorghe -1. În poartă Marina Razum a avut 13 intervenții reușite, dintre care 3 la aruncări de la 7 metri, iar Gabriela Dobre o intervenție. Au mai jucat: Cătălina Preda, Diana Munteanu, Elena Manea și Iryna Shutska.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Khavromina -10 goluri (1 de la 7 m), Gedroit -3, Leahu -3, Ilyna -3, Nan -3, D. Predoi -2, A. Predoi -2.

HC Dunărea Brăila a încheiat turul acestei ediții de campionat pe locul 11, cu 8 puncte și golaveraj 273-309, la șase puncte de CSM Slatina, prima echipă deasupra liniei de salvare de la barajul de rămânere în Liga Florilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •