Silviu Mares 7 ianuarie 2018

Pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi, dispozitivul curent de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu poliţişti.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni au acţionat pentru desfăşurarea în linişte a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi.

Poliţiştii au asigurat ordinea şi liniştea publică, acţionând pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au avut în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 12 societăţi comerciale, au fost legitimate 200 de persoane şi au fost oprite în trafic 154 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 18 şoferi.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 24.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 61 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 7 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de poliţişti atingându-și astfel scopul.

Comentarii