Sport

Echipele de handbal junioare din Brăila, starturi bune în noul sezon

Echipele de handbal junioare din Brăila, starturi bune în noul sezon

La sfârșitul săptămânii trecute, echipele de handbal junioare din Brăila au început noul sezon al campionatelor în care sunt implicate, în faza grupelor. 

Echipa de junioare I de la LPS Brăila a început sezonul cu o victorie în deplasare. Fetele pregătite de Cristian Preda au câștigat cu 29-25 (17-12) meciul cu CSS Tulcea. Meciul de la Tulcea nu a fost unul tocmai ușor. Gazdele au deschis scorul, după care fetele de la Brăila au trecut la conducere și aveau 6-2 în minutul 6. De la 8-4 pentru LPS Brăila în minutul 12, CSS Tulcea a revenit și a egalat la jumătatea primei reprize. În minutul 22 Tulcea a trecut la conducere, scor 12-11, dar până la pauză brăilencele au avut un tur de forță și au marcat de 6 ori fără să primească gol. Și repriza a doua a început foarte bine pentru fetele de la LPS Brăila și s-au distanțat la 9 goluri în minutul 36, scor 22-13. După 28-20 în minutul 54, handbalistele de la Brăila s-au relaxat și s-au menajat, având în vedere că majoritatea dintre ele urmau să joace a doua zi la echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila. Până la final Tulcea a redus din handicap, dar fără să pună în pericol victoria echipei de la LPS Brăila.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Vrabie – 8 goluri, Iasmina Ichim -7, Diana Gașpar -5, Alexandra Oprea -3, Nicoleta Popa -3, Mirabela Coteț -2, Iulia Sava -1.

Echipa de junioare 2 a LPS Brăila a început campionatul cu o victorie. Fetele lui Viorel Alexandru au câștigat cu 33-15 (22-6) meciul cu CSS Slobozia, iar etapa următoare vor juca în deplasare la CSS 1 Constanța, echipă care a pierdut în prima etapă la 20 de goluri meciul de la LPS Focșani.

La junioare 3 Brăila are trei echipe înscrise în campionat. Pe lângă LPS Brăila, în competiție s-au înscris prima dată AHC Olimpia Brăila și HC Dunărea Brăila.

LPS Brăila a câștigat meciul din prima etapă cu ACS SC Piticu 2013 Fetești. Fetele lui Ion Bucovală au învins cu 32-29 (15-13). HC Dunărea Brăila, aflată la primul sezon într-un campionat de junioare 3, a întâlnit în Sala Polivalentă Daniubius pe CSS Slobozia. Din păcate, fetele pregătite de Eugen Jelesneac și Alina Vătu au pierdut la scor primul lor meci oficial la junioare 3. Slobozia a câștigat la Brăila cu 27-6 (13-5).

AHC Olimpia Brăila, pregătită de fostul secund de la echipa de senioare a Dunării Brăila, Claudiu Radu, a fost aproape de un rezultat pozitiv la debutul în campionatul de junioare. Olimpia a pierdut la două goluri meciul jucat în Sala Polivalentă Danubius cu CSS Tulcea, scor 21-23 (8-8). Prima repriză a fost una echilibrată, cu ambele echipe la conducere, iar la vestiare s-a intrat la scorul de 8-8. După pauză Tulcea a început să se distanțeze, 8-11 în minutul 33 și 11-18 în minutul 47. Pe finalul meciului Olimpia a revenit și a mai redus din handicap, reușind să se apropie însă la maxim două goluri.

Golurile fetelor de la Olimpia Brăila au fost marcate de: Adela Lețu -10 goluri, Alexandra Buzea -3, Ioana Sima -3, Lavinia Micu -2, Alexandra Cristea -1, Crina Tudor -1 și Angelina Ghelase -1.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •