Sport

Echipa universitara a Romaniei va juca finala pentru locurile 3-4

Echipa universitara a Romaniei va juca finala pentru locurile 3-4
Echipa universitara a Romaniei va juca finala pentru locurile 3-4
Echipa universitara a Romaniei va juca finala pentru locurile 3-4

Naționala feminină universitară de handbal a României nu-și va putea apăra medaliile de argint câștigate în anul 2012, fiind învinse în semifinală de echipa Rusiei, scor 26-29 (11-14). Reamintim că în urmă cu 2 ani, în Brazilia, echipa universitară a României, antrenată de profesorul Ioan Băban, au câștigat medaliile de argint. Din echipa de atunci au făcut parte și 4 handbaliste de la HC Dunărea Brăila: Elena Voicu, Andreea Adespii, Nicoleta Eșanu și Raluca Irimia, primele două făcând parte și la această ediție a campionatelor mondiale universitare din echipa României.Echipa universitara a Romaniei va juca finala pentru locurile 3-4

Meciul a început foarte prost pentru echipa României, care s-a văzut condusă cu 0-5, primul gol al echipei antrenate de Nicoleta Alexandrescu fiind marcat de tetean în minutul 7. România a reușit să recupereze și s-a apropiat la un gol la jumătatea primei reprize, scor 7-8 și apoi 8-9 după un gol marcat de la 7 m de fosta jucătoare a Dunării Brăila, Andreea Adespii, dar rusoaicele au revenit și s-au distanțat la 4 gouri, scor 8-12. La scorul de 9-13 Adespii a ratat o aruncare de la 7 m, iar la pauză s-a intrat la scorul de 11-14.

După pauză Șelaru și Andrei au marcat primele goluri și au dus România la doar un gol în spatele Rusiei, reușind chiar să egaleze pe tabela de marcaj, scor 16-16 și 17-17. Din păcate, româncele cu doar 9 jucătoare de câmp disponibile, nu au avut forța să preia și conducerea, în schimb Rusia s-a distanțat la 17-21 pe fondul unor greșeli în atac. Rusia a avut chiar 6 goluri avans, scor 18-24, însă cu câteva minute înaintea finalului , după patru goluri consecutive, trei marcate de Tetean și unul de Țurcaș, România s-a apropiat din nou la un gol, scor 24-25. Nu s-a mai repetat însă istoria din meciul cu Spania și Rusia s-a impus la final cu 26-29, ultimul gol al meciului fiind marcat de Leahu.

Elena Voicu a limitat proportiile scorului
Elena Voicu a limitat proportiile scorului

Portarul Dunării Brăila, Elena Gabriela Voicu, a făcut din nou o partidă bună, cu multe intervenții reușite care au limitat proprorțiile scorului, dar și cu câteva contraatacuri declanșate, însă unele dintre ele fără a fi finalizate de coechipierele din atac.

Pentru România au marcat: Oana Andrei (Gogoriță) -6, Andreea Tetean – 5 (2 de la 7 m), Andreea Adespii – 4 (1 de la 7 m), Carmen Șelaru (Ilie) -4, Florina Țurcaș -3, Andreea Ivan (Antoce) -3 și Laura Leahu -1.

România va întâlni duminică 10 august, de la ora 13.00, echipa Coreei de Sud, care a piardut în cealaltă semifinală în fața Braziliei cu 23-24 după loviturile de departajare. Scorul după 60 de minute a fost egal, 20-20 după ce la pauză asiaticele au condus cu 15-11. Cele două echipe s-au mai întâlnit și în faza grupelor, când coreencele au câștigat cu 28-24.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •