Sport

Echipa scolii Ion Creanga s-a calificat in faza zonala a ONSS la rugby-tag

Echipa scolii Ion Creanga s-a calificat in faza zonala a ONSS la rugby-tag

Duminica 7 aprilie 2019 pe baza sportiva a Liceului Panait Cerna s-a desfasurat faza judeteana la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar la rugby-tag pentru elevii din ciclul primar.

La aceasta faza a competitiei au participat un numar de cinci echipe: Scoala Gimnaziala Stancuta- prof. Bogoi Costel, Liceul Tehnologic “A. Saligny’’-prof. Puscasiu Georgeta, Scoala Gimnaziala “Ion Creanga’’-prof. Petri Mihaela, Scoala Gimnaziala “Nedelcu Chercea’’-prof. Stan Daniela și Scoala Gimnaziala Ramnicelu – prof. Mocanu Dragos.

Rezultatele inregistrate in cele zece jocuri au fost urmatoarele:

Scoala Gim. “Ion Creanga”- Scoala Gim. Ramnicelu 8-5(5-3)

Scoala Gim. “Nedelcu Chercea”- Scoala Gim Stancuta 0-9(0-5)

Liceul Teh. ”A. Saligny“- Scoala Gim. “Ion Creanga”5-6(2-2)

Scoala Gim. Ramnicelu – Scoala Gim.“Nedelcu Chercea”6-0(2-0)

Scoala Gim. Stancuta – Lic. Teh. A. Saligny”8-4(4-1)

Scoala Gim. “Ion Creanga” – Scoala Gim. “Nedelcu Chercea”6-3(5-1)

Scoala Gim. Ramnicelu- Scoala Gim Stancuta 4-7(1-6)

Scoala Gim. “Nedelcu Chercea”- Lic. Teh “A. Saligny” 4-5(2-4)

Scoala Gim. Stancuta -Scoala Gim. ,,Ion Creanga 4-5(2-4)

Liceul Teh.“A. Saligny”- Scoala Gim. Ramnicelu  5-1(3-0)

In urma acestor rezultate clasamentul final a fost urmatorul:

 1. Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga’’
 2. Scoala Gimnaziala Stancuta
 3. Liceul Tehnologic “A. Saligny’’
 4. Scoala Gimnaziala Ramnicelu – prof. Mocanu Dragos
 5. Scoala Gimnaziala ,,Nedelcu Chercea”-prof. Stan Daniela

Echipa Scoli Gimnaziale ,,Ion Creanga’’ va reprezenta judetul Braila la faza de zona care se desfasoara la Galati in luna mai.

Aceasta echipa a avut urmatoarea componenta: Vicol Laura, Sandu Alexandra, Marin Delia Maria, Georgescu Amalia, Bratosin Andrei, Bratosin Stefan, Ciobanu Narcis Alexandru, Cimpoesu Claudiu Stefan, Ionescu Caroll Bogdan, Munteanu Darian, Andrei Cristian Angel si Mocanu Razvan Andrei.

La festivitatea de premiere au participat domnul inspector de specialitate Babes Marian Gabriel si doamna referent Andronache Corina din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret care au oferit participantilor cupe si diplome.

[quote]A fost o competitie deosebit de disputata micii sportivi dovedind placerea de a juca rugby-tag. A fost o incantare sa-i urmaresti cu cata pasiune si daruire participa la fiecare joc. Competitia a fost una reusita aratand posibilitatea practicarii jocului de rugby tag de la varste foarte fragede astfel reusind in viitor trecerea la jocul de rugby contact. Din pacate la Braila practicarea rugbyului de performanta pare a fi din ce in ce mai greu lipsind baza materiala (teren in aer liber usor accesibil) si sprijin material adecvat. In actuala situatie competitiile de rugby tag la nivel scolar isi ating doar partial scopul, trecerea la rugbyul de performanta fiind aproape imposibila. Din partea Rugby Club Braila a adus o buna contributie la desfasurarea competitiei domnul Apostol Gheorghita.[/quote] a declarat profesorul Dan Niculescu, presedintele Rugby Club Braila.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •