Sport

Echipa scolii din Tufesti a castigat faza judeteana a ONSS la rugby-tag

Echipa scolii din Tufesti a castigat faza judeteana a ONSS la rugby-tag

DSCF5409Sambata,19 martie 2016, sala de sport de la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu a gazduit turneul final la rugby-tag in cadrul Olimpiadei gimnaziilor. Competitia judeteana a fost castogata de echipa Scolii Petru Carp din Tufesti, care va reprezenta Braila la faza zonala a ONSS.DSCF5429

La acesta faza a competitiei s-au calificat echipele: Scoala Gimnaziala Ramnicelu – prof. Dragos Mocanu, Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu – prof. Florin Giurgiu, Liceul “A Saligny”- prof. Geta Puscasiu, Scoala Gimnaziala Traian – prof. Mamant Ecaterina, Scoala Gimnaziala Tufesti – prof. Catalin Cocarlea, Scoala Gimnaziala Stancuta – Bogoi Daniel, împărțite în două grupe:

Grupa A

 1. Scoala Gimnaziala Ramnicelu
 2. Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu
 3. Liceul “A Saligny”

Grupa B

 1. Scoala Gimnaziala Traian
 2. Scoala Gimnaziala Tufesti
 3. Scoala Gimnaziala Stancuta

Primele doua echipe din fiecare grupa s-au calificat  mai departe jucand in “cruce”, în semifinale, apoi finala mare și finala mică.

Rezultatele inregistrate au fost urmatoarele:

Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu – Liceul “A Saligny” 6-6

Scoala Gimnaziala Tufesti – Scoala Gimnaziala Stancuta       3-5

Scoala Gimnaziala Ramnicelu – Scoala Gimnaziala T. Vladimirescu     5-5

Scoala Gimnaziala Traian – Scoala Gimnaziala Tufesti           2-3

Liceul “A Saligny”- Scoala Gimnaziala Ramnicelu      11-4

Scoala Gimnaziala Stancuta – Scoala Gimnaziala Traian      4-3

Locul I din grupa A – locul II din grupa B (semifinala I)

Liceul,,A.Saligny’’-Sc.GimnazialaTufesti        8-9

Locul I din grupa B  – Locul II din grupa A (semifinala II)

Sc. Gimnaziala Stancuta-Sc.Gimnaziala T.Vladimirescu      4-3

Finala pentru locurile 3-4:

Liceul,,A.Saligny’’-Sc.Gimnaziala T.Vladimirescu   7-4

Finala mare

Sc.Gimnaziala Stancuta-Sc.Gimnaziala Tufesti        7-8

CLASAMENTUL FINAL IN URMA ACESTOR REZULTATE A FOST STABILIT ASTFEL:

LOCUL I-Sc.Gimnaziala Tufesti-prof.Cocirlea Catalin

LOCUL II-Sc.Gimnnaziala Stancuta-prof.Bogoi Daniel

LOCUL III-Lic.,,A.Saligny’’-prof. Puscasiu Geta

Locul IV-Sc.Gimnaziala Tudor Vladimirescu-prof.Giurgiu Florin

Locul V-VI-Sc.Gimnaziala Ramnicelu-prof.Mocanu Dragos

Sc.Gimnaziala Traian-prof.Mamant Ecaterina

Scoala Gimnaziala Tufesti va reprezenta Braila la faza zonala a Olimpiadei Gimnaziilor care se va desfasura la Galati .

La sfarsitul acestei competitii, profesorul Dan Niculescu a tras cateva concluzii:

[quote]In acest an scolar numarul echipelor participante a atins un record impresionant avand 14 competitoare. Este rodul eforturilor depuse de F.R.Rugby de a implementa jocul de rugby-tag in cat mai multe unitati scolare prin dotarea cu materiale sportive specifice (mingi de rugby, taguri, cursuri de instruire a cadrelor didactice) si in acelasi timp al Inspectoratului Scolar Braila care a acordat o serioasa atentie in aceasta actiune prin implicarea profesorilor de educatie fizica. Se poate de asemenea remarca numarul mare de scoli din mediul rural care au participat, 9 din totalul de 14. Este imbucurator faptul  ca in aceasta activitate au aparut atatia profesori tineri care sa speram ca si prin implicarea lor viitoare in competitiile de rugby tag va duce la promovarea in rugbyul de performanta cat mai multi tineri[/quote].

Foarte multi din elevii participanti au dovedit reale calitati pentru practicarea jocului de rugby manifestand si dorinta de a se instrui in practicarea rugbyului de performanta. Pe parcursul acestor meciuri au fost remarcati cativa jucatori: Flueraru Mihai, Chiriac Marius,Vladimir Stefan (de la Lic. A. Saligny), Cretu Constantin, Anghel Nicusor, Dogarescu Petrica(toti de la Sc. Tudor Vladimirescu), Coman Marian, Ungureanu Stefan (Sc. Gim.Urleasca), Cotet Valentin, Constantin Cosmin (Sc. Gim.Ramnicelu), Jitaru Nicu (Sc. Gim.Traian), Pavel Vlad, Bordeiu Alexandru (Sc.Gim.M.Sadoveanu), Spirache Paul, Petcu Alberto, Mitu Andrei (Sc.Gim.Stancuta), Buzea Marius, Ceapa Liviu, Fratila Ionut (Sc.Gim.Tufesti)

La festivitatea de premiere onorata din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret de Corina Andronache si au fost oferite sportivilor echipament sportiv (tricouri),cupe si diplome.

Reusita competitiei ar trebui sa conduca in final si la crearea unei grupe de sportivi din ciclul gimnazial care sa fie instruita si pregatita pentru rugbyul de performanta.

[quote]Din pacate lipsa unei baze sportive adecvate in municipiu face dificila activitatea de instruire in rugbyul de performanta.Sa speram ca se vor gasi solutii pentru alcatuirea acestei grupe de performanta prin sprijinul Inspectoratului scolar si al autoritatilor locale[/quote], a declarat profesorul Dan Niculescu.

DSCF5423 DSCF5425 DSCF5417 DSCF5410

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •