Sport

Echipa Liceului Anghel Saligny a castigat Cupa HAKA la rugby tag pentru echipe de gimnaziu

Echipa Liceului Anghel Saligny a castigat Cupa HAKA la rugby tag pentru echipe de gimnaziu

Joi 05 decembrie 2019 sala de sport a Liceului Tehnologic Anghel Saligny a gazduit editia a XIII-a a competitiei “CUPA HAKA’’ la rugby-tag adresata tinerilor din ciclul gimnazial.

Actiunea sportiva a fost organizata de Rugby Club Braila  in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean avand un sprijin financiar din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret, un partener constant in actiunile clubului.La startul competitiei au fost prezente un numar de sase echipe care au fost distribuite in doua grupe.

In prezenta unui numeros public format din colegi  si parinti competitia s-a desfasurat in bune conditii oferite de scoala gazda. 

In Grupa A au fost echipele de la scolile gimnaziale din Stancuta, Tufesti si Tudor Vladimirescu. In Grupa B s-au intrecut echipele de la Scoala Ion Creanga, Scoala Nedelcu Chercea si Liceul Anghel Saligny.

Rezultatele inregistrate in faza grupelor:

Lic. Teh. ”A. Saligny”- Sc.Gim.”Nedelcu Chercea” 11-1 (6-0)                                                                        

Sc. Gim. Stancuta- Sc. Gim. “A. Hornet” T. Vladimirescu 4-2(3-2)                                   

Lic. Teh. ”A. Saligny”-Sc.Gim.Ion Creanga”      6-1(3-0)

Sc. Gim. “P.Carp’’-Tufesti  – Sc. Gim. Stancuta      3-5(2-2)                

Sc.Gim.,,Nedelcu Chercea’’ –  Sc.Gim. ”Ion Creanga” 7-0(3-0)

Sc. Gim. T. Vladimirescu- Sc. Gim. “P.Carp’’-Tufesti  4-3(1-1)

In meciul pentru locurile 5-6 s-au intalnit echipele clasate pe locurile 3 in grupe:

Sc. Gim. “P.Carp’’-Tufesti  -Sc.Gim.Ion Creanga”    4-1(3-1)                                        

In meciul pentru locurile 3-4 s-au intalnit echipele clasate pe locurile 2 in grupe:

Sc. Gim. T. Vladimirescu-   Sc.Gim.,,Nedelcu Chercea’’       5-1(4-1)

In finala Cupei Haka la rugby tag s-au intalnit castigatoarele din cele doua grupe:

Sc. Gim. Stancuta- Lic. Teh. ”A. Saligny”              6-8(1-2)

In urma acestor rezultate clasamentul final a fost urmatorul:   

1. LICEUL TEHNOLOGIC ANGHEL SALIGNY –prof. Puscasiu Georgeta

2. SC.GIMNAZIALA STANCUTA-prof. Bogoi Costel

3. SCOALA GIM. ”AUREL HORNET” TUDOR VLADIMIRESCU-prof. Giurgiu Florin Cristian

4. Sc.GIMNAZIALA ”NEDELCU CHERCEA” -prof. Stan Daniela

5.SCOALA GIMNAZIALA ,,PETRE CARP’’ TUFESTI’’-prof. Cocarlea Catalin

6. Sc.GIMNAZIALA ”ION CREANGA’’-prof. Petri Toma Mihaela

”A fost o competitie reusita al carui scop a fost promovarea jocului cu balonul oval in randul scolarilor din ciclul gimnazial si de atragere a unor noi tineri catre practicarea rugbyului de performanta in perspectiva promovarii la cluburile sportive. Imbucurator este faptul ca cele sase echipe au avut in componenta lor multe fete dovedind ca profesorii pregatesc de pe acum competitia de rugby-tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor care se v-a desfasura in primavara anului 2020, unde este obligatorie prezenta in teren a doua fete pe parcursul fiecarui joc.” a declarat profesor Dan Niculescu, presedintele Rugby Club Braila.

Au fost remarcati cativa tineri cu reale calitati pentru practicarea jocului de rugby. Profesorul Dan Lucian Niculescu a enumerat cativa dintre remarcatii acestei competitii: Preda Ioana Stefania, Matei Alexandru Sorinel (Sc. Gim. Stancuta), Vlad Marius, Barbu Andrei, Caprita Robert (Lic. A. Saligny), Chiriac Marius, Dineata Valentina (Sc. Gim. Nedelcu Chercea), Stroie Dragos, Obrocaru Alisa (Sc. Gim. Tufesti), Caldarus Cosmin, Ratz Nicusor (Sc.Gim. T. Vladimirescu), Sandu Alexandra, Tarala David (Sc.Gim. Ion Creanga).

Arbitrajul jocurilor a fost asigurat de Gheorghita Apostol(Rugby Club Braila Braila)

Competitiile de rugby tag sunt placute si atractive dar daca nu duc si la aparitia unor tineri in rugbyul de performanta se poate afirma ca si-au atins scopul doar pe jumatate. Lipsa unui teren de antrenament face imposibila instruirea tinerilor pentru rugbyul contact la Braila astfel talentele descoperite se pierd” a declarat Dan Niculescu.

La finalul competitiei a avut loc festivitatea de premiere onorata de doamnul Mircea Carbunaru consilier in cadrul Directiei de Sport sI Tineret Braila, unde participantilor le-au fost oferite cupe, diplome, medalii, si dulciuri din partea D.J.S.T-Braila si Rugby Club Braila.

O surpriza placuta a fost prezenta la competitie a jucatorului international de rugby Ionel Cazan care a vorbit tinerilor despre frumusetea jocului de rugby si cat de mult a contribuit practicarea lui la formarea propriei personalitati.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •