Sport

Echipa de rugby-tag a scolii din Stancuta s-a calificat la faza nationala a Gimnaziadei

Echipa de rugby-tag a scolii din Stancuta s-a calificat la faza nationala a Gimnaziadei

Sambata 21 aprilie 2018, terenul de rugby din municipiul Galati a gazduit faza zonala la rugby-tag in cadrul Olimpiadei gimnaziilor, la care echipa Scolii din comuna Stancuta s-a clasat pe primul loc si s-a calificat la etapa nationala a competitiei.

La acesta faza a competitiei au participat echipele clasate pe primul loc in fazele judetene din: Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau si Constanta. Judetul Braila a fost reprezentat de echipa de la Scoala Gimnaziala Stancuta, condusa de profesorul Bogoi Costel.

Echipele au fost impartite in doua grupe astfel:

Grupa A:Vrancea, Braila, Constanta

Rezultatele inregistrate in grupa A:

Braila-Constanta 5-4

Vrancea-Braila   3-9

Constanta-Vrancea  6-3

Grupa B: Buzau, Tulcea, Galati

Rezultatele inregistrate in grupa B:

Tulcea –Galati      3-5

Buzau-Tulcea       5-3

Galati-Buzau         4-2

In semifinale, echipa scolii din Stancuta a intalnit ocupanta locului 2 din grupa B, reprezentanta judetului Buzau, pe care a invins-o cu 6-5. In cealalta semifinala reprezentanta judetului Constanta a invins cu 5-4 echipa judetului Galati.

Au urmat jocurile pentru stabilirea clasamentului final:

Pentru locurile 5-6 s-au intalnit Vrancea si Tulcea, dobrogenii castigand cu 5-2.

In finala mica, pentru locurile 3-4, echipa din Galati a castigat cu 7-4 meciul cu echipa din Buzau.

In finala mare, pentru locurile 1-2, s-au reintalnit echipele clasate pe locurile 1 si 2 din grupa A, Braila si Constanta. Si de data aceasta echipa din Stancuta a castigat, cu scorul de 6-5 (4-1) si a castigat faza zonala a Gimnaziadei la rugby-tag.

A fost un joc interesant, ambele echipe dorindu-si victoria care ar fi dus la participarea la faza finala. Echipa din Braila a inceput bine jocul ajungand la scorul de 4-1 la pauza. In repriza a doua antrenorul constantenilor a scos de pe teren fetele (care mai mult incurcau jocul) jucand numai cu baietii care erau buni manuitori ai balonului (desi regulamentul competitiei prevede prezenta permanenta in teren a doua fete). Echipa din Constanta s-a descurcat bine numai cu baietii si cu un minut inainte de final scorul era egal, 5-5. Braila a reusit la ultima faza sa mai inscrie un eseu si astfel a castigat partida si turneul.

Echipa Scolii Gimnaziale Stancuta, clasata pe primul loc, a avut urmatoarea componenta: Leoca Elena Magdalena, Ispilat Daniela, Lupu Ionela, Chiru Andreea, Manolache Florin, Ciuperca Iulian, Manolache Costel, Ispilat Ionut, Matei Dragos Marian, Draghici Vasilica, Sandu Cristian Marian, Lungu Alexandra Ioana.

Jucatoarea Leoca Elena Magdalena a fost desemnata cea mai buna jucatoare a turneului.

Scoala Gimnaziala Stancuta se califica pentru a doua oara consecutiv la faza nationala a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby-tag care se va desfasura la Centrul Olimpic de la Izvorani, in perioada 4-6 mai 2018.

La festivitatea de premiere au fost oferite sportivilor diplome, cupe si materiale sportive din partea I.S.J. Galati si a F.R. Rugby.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •