Sport

Echipa de handbal junioare I a LPS Braila calificata la turneul final

Echipa de handbal junioare I a LPS Braila calificata la turneul final

Săptămâna trecută, în Sala Polivalentă din Plopeni, s-au desfășurat jocurile din faza semifinală, grupa II, a campionatului național de handbal junioare I. Echipa de la LPS Brăila, pregătită de Eugen Jelesneac și Cristian Preda, a reușit să se califice la turneul final, clasându-se pe locul 2 în grupa câștigată de Gr. Sc. Energetic Rm Vâlcea.

În prima etapă, LPS Brăila a întâlnit pe LPS Vaslui, cu care a terminat la egalitate, scor 32-32, după ce la pauză brăilencele au condus cu 21-17. Brăila a început bine și a condus cu 4-1 în minutul 4. În minutul 9 vasluiencele s-au apropiat la un gol, scor 6-5. În minutul 18 LPS Vaslui a trecut din nou la conducere, scor 12-13, dar în minutul 20 LPS Brăila a revenit la conducere după un gol marcat de Diana Gașpar, scor 15-14. De la scorul de 17-17 în minutul 24 fetele de la Brăila au marcat de 4 ori fără să primească gol și au intrat la pauză în avantaj de 4 goluri, scor 21-17.

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de Mirabela Coteț, care a dus Brăila la 5 goluri avans. În minutul 38 vasluiencele s-au apropiat la un gol, iar în minutul 48 au egalat la 26. Brăila s-a distanțat din nou la două goluri, avantaj pe care l-au avut și cu două minute înaintea finalului de meci. LPS Vaslui a reușit pe final să egaleze și să obțină un punct într-un meci în care LPS Brăila a condus aproape 90% din timp.

Pentru LPS Brăila au marcat: Iasmina Ichim -10 goluri, Mirabela Coteț -8, Alexandra Oprea -4, Alexandra Vrabie -3, Ana Cazan -3, Diana Gașpar -2, Iulia Sava -1 și Oana Nica -1.

În etapa a II-a LPS Brăila a întâlnit pe LPS Florin Fleșeriu Sebeș, pe care le-a învins cu 37-26 (17-14). Echipa din Sebeș a deschis scorul și a mai condus cu 11-9 în minutul 18 și apoi echipa brăileană a reușit să se desprindă de la 13-13 în minutul 22 la 13-17 în ultimul minut de joc, dar rezultatul primei reprize a fost stabilit de un gol al fetelor de la Sebeș.

După pauză LPS Brăila și-a mărit avansul la 6 goluri în minutul 36, scor 21-16, la 7 goluri în minutul 42, scor 25-18, iar cu cinci minute înaintea finalului aveau 34-21. Pe final LPS Sebeș a redus handicapul la 10 goluri, iar Ana Cazan a stabilit scorul final în ultimul minut.

În acest meci golurile fetelor de la LPS Brăila au fost marcate de: Mirabela Coteț -9, Iasmina Ichim -9, Diana Gașpar -7, Alexandra Oprea -5, Oana Nica -2, Ana Cazan -2, Iulia Sava -1, Alexandra Vrabie -1 și Cristina Vîlsan -1.

În etapa a III-a LPS Brăila a câștigat cu 36-29 (17-15) meciul cu CSS Făgăraș.

În etapa a IV-a junioarele I de la LPS Brăila au jucat cu echipa de la Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea, în fața cărora a pierdut cu 25-29 (11-13). Brăila a început foarte bine și a condus cu 4-0 în minutul 5 și cu 8-3 în minutul 16. A urmat o perioadă mai slabă a elevelor pregătite de Jelesneac și Preda și echipa din Vâlcea a trecut la conducere, 11-9 în minutul 26 și 13-10 în minutul 29, dar scorul pauzei a fost 13-11 după un gol marcat de Diana Gașpar. Brăila a marcat primul gol după pauză, dar fetele pregătite de Stăncuța Guiu au preluat din nou inițiativa și s-au desprins la 8 goluri în minutul 51, scor 26-18. Pe final Brăila a redus din handicap, cu două goluri marcate de Coteț și Vrabie în ultimul minut și au cedat la 4 goluri diferență.

Golurile fetelor de la LPS Brăila au fost marcate de: Iasmina Ichim -6, Mirabela Coteț -5, Alexandra Oprea -4, Alexandra Vrabie -3, Iulia Sava -3, Ana Cazan -2, Oana Nica -1 și Diana Gașpar -1.

În ultimul meci de la turneul semifinal al grupei a II-a, LPS Brăila a întâlnit pe ASC Sc. 181 SPP București, într-un meci în care aveau nevoie neapărat de victorie pentru calificare. După un debut de meci mai slab, în care bucureștencele conduceau cu 7-2 în minutul 11, brăilencele au avut o perioadă excelentă și în 11 minute au întors rezultatul în favoarea lor, scor 8-7. Brăila a avut două goluri avans în minutul 27, scor 10-8, dar la finalul primelor 30 de minute scorul a fost egal, 11-11. După pauză bucureștencele au marcat primele, dar au mai condus ultima dată în minutul 34, când scorul era 12-13. LPS Brăila nu a primit gol timp de 13 minute și au marcat de 8 ori, având un avans de 7 goluri în minutul 46, scor 20-13. În minutul 53 LPS Brăila avea un avans de 8 goluri, scor 24-16 și s-au relaxat, dar bucureștencele nu au reușit să înscrie decât 4 goluri, iar rezultatul final a fost 24-20 (11-11) în favoarea fetelor de la LPS Brăila.

Golurile echipei brăilene au fost marcate de: Iasmina Ichim -8, Diana Gașpar -5, Mirabela Coteț -3, Alexandra Oprea 3, Alexandra Vrabie -3 și Iulia Sava -2.

Cu o echipă formată din jucătoare născute în anii 2000, 2001 și 2002 și fără portarul titular, accidentată, echipa de junioare I a LPS Brăila a reușit să se califice pentru al treilea an consecutiv la turneul final. Asta demonstrează că la LPS Brăila se muncește și este o pepinieră a handbalului românesc. S-a văzut munca depusă de fete pe parcursul anului, în care nea-m axat pe pregătirea fizică și tehnică în regim de viteză și forță, fetele demonstrând că se poate face performanță atât în sport cât și în activitatea școlară”, a declarat profesorul Cristian Preda.

Lotul deplasat la Plopeni a fost constituit din următoarele jucătoare: Anna Stan și Ana Maria Micu (portari), Mirabela Coteț, Alexandra Gabriela Vrabie, Alexandra Oprea, Oana Nica, Cristina Vîlsan, Diana Gașpar, Andrea Paraschiv, Iasmina Ichim, Iulia Sava, Ana Maria Cazan, Roxana Popa.

[quote]Până la turneul final care va avea loc în perioada 2-6 mai, unde vom întâlni cele mai puternice echipe de junioare I din țară, avem timp să ne corectăm greșelile pe care le-am făcut în unele momente, dar să și perfecționăm atuurile pe care le avem[/quote], a spus profesor Eugen Jelesneac.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •