ProBr

Dupa o prima repriza slaba, HC Dunarea a revenit si a castigat cu 27-23 meciul cu CSM Roman

Dupa o prima repriza slaba, HC Dunarea a revenit si a castigat cu 27-23 meciul cu CSM Roman
Dupa o prima repriza slaba, HC Dunarea a revenit si a castigat cu 27-23 meciul cu CSM Roman
Dupa o prima repriza slaba, HC Dunarea a revenit si a castigat cu 27-23 meciul cu CSM Roman

Vineri seara, în primul meci al etapei a XX-a din Liga Națională de handbal feminin, HC Dunărea Brăila a reușit să se impună în fața celor de la CSM Roman cu 27-23, după ce la pauză au fost conduse cu 9-11. Handbalistele pregătite de Costică Buceschi au avut o primă repriză slabă, în care după minutul 12 au fost conduse în permanență. Nici debutul părții a doua nu a fost tocmai fericit, dar împinse de la spate de galerie, handbalistele de la Brăila au avut un reviniment extraordinar, de la 10-13 în minutul 34, la 14-13 în minutul 39. Din acest moment Romanul a mai reușit să egaleze o singură dată, scor 14-14, apoi Brăila a continuat să-și mărească avansul pe tabele de marcaj, ajungând până la 7 goluri în plus cu 3 minute înaintea finalului de meci.

HC Dunărea a deschis scorul în meciul cu CSM Roman în minutul 2 și 22 de secunde, după o intercepție în apărare a Biancăi Tiron, finalizată cu un gol pe contraatac. romanul a egalat și brăilencele au revenit în avantaj până în minutul 12, când Iryna Glibko și-a adus prima dată echipa în avantaj, scor 4-5. Oaspetele au avut prima dată două goluri avans în minutul 19, când Luciana Popescu a marcat pentru 6-8. La scorul de 8-9 gazdele au ratat o imensă ocazie de a egala, dar, după o intercepție în apărare a Biancăi Tiron, aceasta a plecat pe contraatac, singură cu portarul Timoshenkova, dar a aruncat la brațul portăriței ucrainene care a parat incredibil aruncarea handbalistei de la Dunărea, iar pe faza a doua oana Chitacu a dus Romanul la două goluri avans. În minutul 29 echipa antrenată de Gheorghe Covaciu s-a distanțat la 3 goluri, scor 8-11, iar rezultatul primei reprize a fost stabilit de reușita Anetei Udriștioiu.

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de Gabriela Perianu, însă Agrigoroaie și Glibko au refăcut diferența de trei goluri în favoarea oaspetelor, 10-13 în minutul 34. Încurajate de public, fetele de la Dunărea Brăila s-au trezit și au marcat 4 goluri consecutive. Tiron a marcat pentru 13-13 și tot ea a readus Brăila în avantaj în minutul 39. Romanul a mai reușit o singură dată să egaleze, în minutul 41, apoi în minutul 43 Perianu a dus Brăila pentru prima dată la două goluri avans, scor 16-14. De la 16-15 în minutul 44, gazdele au marcat de 5 ori la rând și s-au distanțat la 6 goluri în minutul 49, scor 21-15.

În minutul 57, Bianca Tiron, cea mai bună jucătoare din acest meci, a marcat pentru 27-20, un scor liniștitor, care i-a permis lui Buceschi să le introducă pe final și pe jucătoarele care au jucat mai puțin. Romanul nu a reușit decât să mai reducă din handicap, iar HC Dunărea s-a impus la final cu 27-23 (9-11), consolidându-și poziția a doua în clasamentul Ligii Naționale, cu 37 de puncte din 17 meciuri contabilizate.

HC Dunărea Brăila: Bianca Tiron -12 goluri, Gabriela Perianu -5, Mădălina Zamfirescu -3 (1 de la 7 m), Alina Czeczi -2, Timea Tătar -2, Eliza Buceschi -1, Aneta Udriștioiu -1, Alexandra Orșivschi -1. În poartă, Elena Voicu a avut 11 intervenții reușite și o aruncare de la 7 metri parată. Au mai jucat: Natasha Antikj, Gabriella Szucs, Mihaela Obedeanu, Andreea Lipară, Diana Axinte, Anca Ciuclaru și Ștefania Epureanu.

CSM Roman: Irina Glibko -7 (3 de la 7 m), Luciana Popescu -6 (4 de la 7 m), Carmen Stoleru -3, Ana Maria Iuganu -3, Oana Chitacu -2, Raluca Agrigoroaie -2. În poartă Tymoshenkova a avut 11 intervenții reușite.

După această etapă campionatul se va întrerupe pentru meciurile naționalei României cu Spania. Următorul meci pentru Dunărea Brăila va fi pe 23 martie, acasă cu Corona Brașov.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •