Am avut o echipă care evolua constant în divizia B și, în 3 rânduri, a jucat chiar în prima divizie. Acum ne aflăm doar în liga a 3-a, e drept pe o poziție fruntașă în seria din care facem parte.

Am avut antrenori buni de copii și juniori, care au format de-a lungul vremii serii întregi de fotbaliști talentați. Am avut jucători valoroși proveniți din pepiniera proprie care au ridicat echipa locală până în divizia A. Acum nu prea mai producem astfel de jucători.

Am avut alături de echipă oameni de afaceri care au iubit fotbalul și care au sprijinit echipa. Or mai fi și acum, dar stau încă deoparte.

Am avut un stadion frumos și mare, construit la inițiativa unui fost primar. Acum acel stadion a devenit, tot prin “grija” Primăriei, o ruină.

Și am avut, mereu și mereu, al 12-lea jucător, adică mii de spectatori care au venit la stadion alături de echipă. Ei bine, pe aceștia nu i-am pierdut. Ei sunt aici și așteaptă doar un semn ca să revină lângă echipa lor de suflet.

Cu ei ar trebui repornit fotbalul local. Cu dragostea brăilenilor pentru echipa de fotbal a orașului și cu speranța lor că echipa va reveni în liga a 2-a.

Cu încăpățânarea unui antrenor, l-am numit pe Florentin Petre, de a-și conduce echipa acolo unde știe și simte că e locul Brăilei fotbalistice.

Cu tinerii și talentații fotbaliști care s-au strâns sub bagheta lui Petre și care cred în el și în capacitatea lui de a-i readuce în fotbalul mare. Și care se bat pentru culorile acestui club, chiar dacă mulți dintre ei nu sunt de pe aici.

Cu grupul extraordinar de suporteri, adunați în Asociația suporterilor, despre a căror dragoste pentru echipa locală nu s-a vorbit niciodată suficient. Și care au făcut și fac tot ce este omenește posibil ca echipa aceasta să nu dispară.

Cu momentele de bucurie și cu clipele frumoase, multe de neuitat, pe care le-a adus acest sport brăilenilor în cei 102 de ani de când se joacă fotbal la Brăila.

Avem, așadar, cu ce porni. Iar echipa locală e angrenată deja în lupta pentru promovare. Pe terenuri nu tocmai bune pentru fotbal din județ, departe de suporteri, fără condiții grozave de antrenament…

Mergem alături de băieți în această bătălie?

Articol de Dan Rotaru

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •