Sport

Dunarea Braila, locul 3 in Cupa Romaniei Fan Courier

Dunarea Braila, locul 3 in Cupa Romaniei Fan Courier

HC Dunărea Brăila a câștigat medaliile de bronz la ediția 2017-2018 a Cupei României Fan Courier, după ce a învins în finala mică pe CSM Roman cu 28-24 (13-14). Echipa lui Florentin Pera a obținuta stfel a treia victorie din acest sezon în fața celor de la CSM Roman.

În finala mică a Cupei României Fan Courier la handbal feminin, HC Dunărea Brăila a deschis scorul al primul atac, prin Iryna Shutska. Romașcancele au revenit și în minutul 3 conduceau cu două goluri, scor 1-3. Brăila a revenit la conducere în minutul 14, când Diana Munteanu a înscris pentru 7-6. După golul de 10-9 marcat de Ilyina în minutul 21, Brăila a avut o cădere și a primit 4 goluri consecutiv, astfel că în minutul 27 Toskovic a marcat pentru 10-13. HC Dunărea a marcat apoi prin Shteriova, Preda și Craiu și au egalat la 13 când mai erau 70 de secunde din prima repriză. Romașcancele au avut apoi o aruncare de la 7 metri pe care a transformat-o în gol Toskovic, iar în ultimele 30 de secunde fetele de la Brăila n-au reușit să găsească drumul spre gol pentru a egala și la pauză Romanul a intrat în avantaj, scor 13-14.

În repriza secundă meciul s-a menținut echilibrat, iar Brăila a revenit la conducere în minutul 35, când Alina Vătu a marcat pentru 17-16. Corban a majorat apoi diferența la două goluri, iar în minutul 37 Vătu a dus Brăila la 3 goluri avans, scor 19-16. Diferența de 2-3 goluri în favoarea Dunării Brăila s-a menținut până în minutul 54, când căpitanul echipei brăilene, Alina Ramona Vătu a marcat pentru 26-22. În minutul 59 s-a marcat următorul gol al meciului, când Cristina Gheorghe a înscris pentru 27-22, cae mai mare diferență de scor din acest meci. În ultimul minut de joc s-au marcat în schimb trei goluri. Mai întâi Simion a marcat pentru 27-23, apoi Vătu a înscris din centru pentru 28-23, iar scorul final a fost stabilit de golul marcat de Anca polocoșer din aruncare de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 5 goluri, Cristina Gheorghe -5, Marija Shteriova -4, Florentina Craiu -3, Daniela Corban -3, Diana Munteanu -2, Diana Axinte -2, Iryna Shutska -2, Cătălina Preda -1, Dzyiana Ilyina -1. Au mai jucat: Adriana Medvedova, Bianca Aron, Ana Maria Berescu, Oana Cîrstea, Ștefania Epureanu.

Pentru CSM Roman au marcat: Toskovic -10, De Sousa -4, Simion -3, Iovănescu -3, Stoleru -2, Iuganu -1 și Polocoșer -1.

După medalia de bronz la Cupa României HC Dunărea Brăila va juca miercuri, 4 aprilie, de la ora 17.30, în deplasare la U Cluj, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a din Liga Florilor.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •