Sport

Dunarea Braila la al doilea esec consecutiv in Liga Nationala

Dunarea Braila la al doilea esec consecutiv in Liga Nationala
Dunarea Braila la al doilea esec consecutiv in Liga Nationala
Dunarea Braila la al doilea esec consecutiv in Liga Nationala

HC Dunărea Brăila nu a reușit să spargă gheața și să obțină primele puncte în acest sezon al Ligii Florilor. Cu un final dramatic, în care echipa din Brăila a alergat după egalare, CSM Bistrița a plecat cu toate cele 3 puncte de la Dunăre, câștigând cu 31-30, după ce la pauză Brăila conducea cu 18-14. Una dintre cauzele acestui al doilea eșec este banca scurtă pe care Brăila o are, până la rezolvarea situației cu transferurile celor 3 străine și a pivotului Cristina Nan.

Fetele lui Florentin Pera au început meciul bine, dar soarta meciului s-a decis în primele 14 minute din repriza a doua, când oaspetele au marcat de 7 ori fără să primească gol și au schimbat soarta meciului.

Munteanu a deschis scorul pentru Brăila în primul minut, apoi Axinte a marcat pentru 2-0 în minutul 3. Bistrița a egalat la doi și apoi s-a mers cap la cap până în minutul 10, scor 6-5 pentru Dunărea. A urmat o perioadă de 6 minute excelente ale fetelor lui Pera, care au marcat de 6 ori și au primit un singur gol, iar în minutul 16 Dunărea avea un avans de 6 goluri, scor 12-6. Finalul primei reprize a fost al bistrițencelor, care au revenit de la 16-11 în minutul 23 la 16 -14 în minutul 27. Czeczi a marcat pentru 17-14 de la 7 metri, apoi la următorul atac al oaspetelor Axinte a primit a treia eliminare de două minute și a primit cartonașul roșu. la doar câteva secunde s-a restabilit egalitatea numerică și Horobeț Berescu a stabilit scorul pauzei, 18-14 pentru Dunărea Brăila.

Debutul părții secunde a fost un dezastru pentru HC Dunărea, care a marcat primul gol abia în minutul 44, când Cristina Gheorghe a înscris dintr-o aruncare de la 7 metri, după ce echipa oaspete marcase de 7 ori și trecuse la conducere pe tabela de marcaj, scor 18-21. Brăila a revenit și s-a apropiat la un gol, iar în minutul 52 a reușit să egaleze, scor 25-25, după un gol marcat de Aina Czeczi Vâtu. S-a mers apoi cap la cap, cu Bistrița la conducere și Brăila revenind, până la scorul de 27-27, în minutul 55. Rațiu și Rodriquez au marcat pentru oaspete și diferența s-a mărit din nou la două goluri, 27-29. Munteanu a redus diferența, dar în doar câteva secunde Rodriquez a înscris pentru 28-30. În minutul 59 Gheorghe a marcat de la 7 metri pentru 29-30. Rodriquez a găsit din nou o breșă în apărarea Dunării și oaspetele s-au distanțat la două goluri când mai erau 55 de secunde de joc. Gazdele au marcat rapid prin Gheorghe, dar nu au reușit să recupereze mingea pe atacul Bistriței și rezultatul final a rămas 30-31 spre bucuria celor8 suporteri veniți de la Bistrița, care și-au încurajat favoritele tot meciul.

Pentru HC Dunărea au marcat: Diana Munteanu Druțu – 8 goluri, Alina Vâtu Czeczi -6 91 de la 7 m), Cristina Gheorghe -6 (3 de la 7 m), Ana Maria Berescu Horobeț -5, Diana Axinte -4 (1 de la 7 m), Iryna Burtea Shutska -2. În poartă au apărat Elena Voicu și Lăcrămioara Stan. Au mai jucat: Gabriella Szucs, Oana Cîrstea. Alina Czeczi a ratat o aruncare de la 7 metri la scorul de 18-19.

Pentru CSM Bistrița au marcat: Almudena Rodriquez -7 goluri, Laura Pristavița -6 goluri (2 de la 7 m), Szilvia Szabo -5, Alexandra Orșivschi -5, Daniela Rațiu -4, Oana Chirilă -2, Irina Ivan -1, Andreea Barbos -1. Au mai jucat: Lia Sîntămărean, Viorica Tăgean și Magdalena Paraschiv.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •