luni, 4, decembrie 2023
3 °c
Ro

Dunărea Brăila joacă mâine de la ora 17.30 în deplasare la SCM Rm. Vâlcea

După pauza competițională în care loturile naționale ale României au participat la turnee amicale de pregătire, joi, 28 martie, se reia campionatul Ligii Florilor cu meciurile din etapa a XX-a. HC Dunărea Brăila va juca în deplasare, pe terenul liderului, SCM Rm. Vâlcea. 

HC Dunărea, locul al 10-lea înaintea acestei etape, pleacă în această dimineaţă spre Râmnicu Vâlcea, urmând ca joi, 28 martie, de la ora 17.30, să joace în compania liderului Ligii Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea. În această după amiază antrenorul Aurelian Roşca a programat un antrenament în Sala Traian, locul unde se va desfăşura meciul de mâne seară.

Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea şi HC Dunărea Brăila va fi arbitrată de craiovenii Claudiu Gorina şi Florin Melencu.

HC Dunărea a avut 4 jucătoare la loturile A și B ale României, dar și două componente ale echipei de Divizia A convocate la lotul de tineret.

Diana Munteanu a jucat în ultimele două meciuri pentru naționala României la Turneul Golden League din Franța. În primul meci al României, pierdut cu 18-28, Diana Munteanu nu a jucat deloc. În al doilea meci, cu Norvegia, pierdut cu 27-31, Munteanu a jucat doar 3 minute și a avut o aruncare la poartă, dar și o eliminare de două minute. În ultimul meci, pierdut cu 23-36 în fața Danemarcei, Diana Munteanu a jucat 13 minute, a avut o aruncare la poartă, dar nu a marcat. De asemenea și în acest meci a primit o eliminare de două minute. Convocarea Dianei Munteanu a surprins pe toată lumea, asta în condițiile în care Elena Dache, aflată într-o formă mult mai bună, nu a prins nici măcar o convocare la lotul B. Brăileanca Gabriela perianu, actualmente jucătoare în Ungaria, dar care din sezonul viitor va reveni în românia la CSM București, a jucat în toate cele trei meciuri și a marcat 7 goluri.

Nicoleta Safta, Diana Axinte și Alina Vătu au jucat pentru lotul B al României la turneul de la Gdansk, în Polonia. Lotul B al României s-a clasat pe locul 2 la acest turneu, cu două victorii și o înfrângere.

România B a pierdut cu 22-26 meciul cu Spania B. În acest meci Safta a marcat 3 goluri, iar Axinte și Vătu câte un gol. În meciul cu Finlanda A româncele au câștigat cu 33-16, iar Axinte a marcat 5 goluri, Safta – 2 și Vătu -1. românia B a învins cu 26-25 în ultimul meci al turneului echipa Polonia B. În acest meci Axinte a marcat două goluri, iar Safta și Vătu câte unul.