Silviu Mares 2 noiembrie 2014
Dunarea Braila invinsa de Babeanu in ultima secunda
Dunarea Braila invinsa de Babeanu in ultima secunda
Dunarea Braila invinsa de Babeanu in ultima secunda

HC Dunărea Brăila s-a luptat pentru a obține un rezultat pozitiv în deplasarea de la Roman. Elevele Alexandrinei Soare au vrut să infirme zvonurile precum că rezultatul meciului e cunoscut dinainte și că se vor preda necondiționat echipei antrenate de Florin Pera, luptându-se pentru fiecare mingie și ținându-se scai de echipa gazdă. Pentru a treia oară în acest sezon, HCM Roman a câștigat în ultimele secunde, 25-24 (13-12), cu un gol marcat de Daniela Băbeanu.

Cele două echipe au oferit un meci pe muchie de cuțit și se părea că se îndreaptă spre un nou rezultat de egalitate. Ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere pe tabela de marcaj, dar au terminat la egalitate prima repriză, 13-13, pentru ca în partea a doua echilibrul să fie total. Niciuna din cele două echipe nu s-a desprins la mai mult de un gol pe tabelă, Romanul supraviețuind în mare măsură golurilor înscrise de Dana Băbeanu, cinci din ele din aruncări de la șapte metri. Finalul de meci a fost dramatic. Ada Moldovan a egalat cu 30 de secunde înainte de final, recuperând o minge pe care o trimisese tot ea în bară, din aruncare de la șapte metri, însă Daniela Băbeanu a adus victoria gazdelor, în ultima secundă, cu o pătrundere în extrema dreapta după o pasă primită de la Stoleru, a depășit-o pe Farcău și a aruncat puternic prin spațiul mic dintre Gabriela Dobre și bară.

HCM Roman: Băbeanu -12 goluri, Iuganu -3, Horobeț -3, Toskovic -2, Mihalschi -2, Agrigoroaie -2, Stoleru -1.
HC Dunărea Brăila: Horjea -7 goluri, Moldovan -6, Perianu- 6, Czeczi -2, Irimia -2, Farcău -1.

Tot astăzi, CSM Ploiești a învins cu 24-23 (12-11) pe Mureșul Tg. Mureș, iar CSU neptun Constanța a învins cu 33-28 (19-11) pe U Alexandrion Cluj. În urma acestor rezultate, HC Dunărea Brăila a coborât pe locul 6 în clasament, fiind devansată de echipa în fața căreia a pierdut astăzi.

Comentarii