Sport

Dunărea Brăila eliminată din Cupa României de AHCM Slobozia

Dunărea Brăila eliminată din Cupa României de AHCM Slobozia

HC Dunărea Brăila a fost eliminată din Cupa României de AHCM Slobozia, lidera seriei A din Divizia A. Deși mulți se așteptau la un meci ușor cu o echipă dintr-o divizie inferioară, handbalistele lui Gheorghe Covaciu au dat o repică foarte bună fetelor lui Aurelian Roșca, iar portarul Andreea Polocoșer a făcut meciul vieții, apărând 5 aruncări de la 7 metri și alte 4-5 intervenții în situații de unu la unu. 

Slobozia a marcat primele două goluri ale meciului din Sala ”Andreea Nica”, dar Brăila a egalat în minutul 4. La scorul de 3-2 pentru gazde Vătu a ratat prima aruncare de la 7 metri a Brăilei, dar tot ea a egalat la 3 câteva secunde mai târziu. Sarabanda ratărilor a continuat și Vătu a ratat din nou de la 7 metri, iar în minutul 11 Jlezi a marcat pentru 5-3. Două minute mai târziu avantajul gazdelor s-a mărit la 3 goluri, scor 7-4. Brăila a marcat de 3 ori la rând și în minutul 18 a egalat la 7. În minutul 27 Brăila a trecut pentru prima dată la conducere după un gol marcat de la 7 metri de Elena Dache. Gazdele au marca două goluri la rând și au revenit la conducere, dar scorul primelor 30 de minute a fost stabilit de golul Natashei Krnic, 12-12.

După patru minute fără gol Brăila a spart gheața prin Dache, apoi în minutul 37 Munteanu a dus Dunărea la două lungimi avans, 12-14. În minutul 43 Dunărea Brăila s-a desprins la 3 goluri și se părea că vor tranșa calificarea în favoarea lor. Fetele lui Roșca s-au relaxat și în următoarele cinci minute nu au mai marcat primind în schimb 3 goluri. Brăila a condus ultima dată în acest meci în minutul 52, când Dache a marcat pentru 19-20. AHCM Slobozia a revenit și în minutul 59 conducea cu două goluri diferență. 23-21, după două reușite ale Ioanei Georgescu, cu două „torpile” lansate direct în vinclu. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Alina Vătu. HCM Slobozia lungeşte la maxim ultimul atac şi ratează prin Vârtic și, la disperare, Dunărea Brăila aruncă în ultima secundă dar Andreea Polocoşer este protejată de noroc astfel că echipa din Divizia A aruncă în aer pronosticurile în Cupa României. Trupa lui Gheorghe Covaciu se califică în sferturile de finală şi aşteaptă o nouă adversară din Liga Florilor după victoria cu 23-22 (12-12) în fața Dunării Brăila.

HC Dunărea Brăila: Elena Dache – 10 goluri ( 4 de la 7 metri), Alina Vătu – 5, Diana Munteanu -2, Ana Maria Berescu -1, Natasha Krnic -1, Diana Axinte – 1 (1 de la 7 m), Cristina Gheorghe -1 și Iryna Shutska -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Marina Razum – portari, Nicoleta Safta și Nicoleta Tudor.

AHCM Slobozia: Alexandra Ioana Georgescu -9 goluri, Andreea Ivan -4, Mouna Jlezi -1, Mihaela Obedeanu -4, Mădălina Toma -1, Loredana Vartic -4.

Această înnfrângere trebuie să fie un semnal de alarmă că Dunărea Brăila trebuie să lupte până în ultima secundă a campionatului pentru a evita barajul și a nu mai păți o altă rușine, de a fi învinsă de o echipă din eșalonul inferior.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •