Sport

Dunarea Braila egalata in ultimele secunde de Magura Cisnadie

Dunarea Braila egalata in ultimele secunde de Magura Cisnadie

HC Dunărea Brăila a ratat din nou în ultimele secunde ale meciului obținerea unui rezultat pozitiv. După ce a piardut în final de meci la Slatina, echipa brăileană a fost egalată cu câteva secunde înainte de final și au obținut doar un egal cu Măgura Cisnădie, scor 21-21 (12-11).

Meciul a început cu un incident în tribună, după ce galeria a scandat numele Elenei Voicu, portarul celor de la Cisnădie, iar o parte a publicului i-au huiduit. După ce galeria s-a liniștit lucrurile au intrat pe făgașul normal și HC Dunărea a controlat jocul. Shteriova a deschis scorul și apoi Ada Moldovan a egalat, iar în minutul 8 echipa lui Florentin Pera s-a desprins la 3 goluri, scor 4-1. Oaspetele s-au apropiat din nou la un gol, dar în minutul 16 s-a Brăila s-a distanțat prima dată la 4 goluri, scor 8-4.

În următoarele 11 minute HC Dunărea a mai înscris de două ori, iar Cisnădie a marcat 6 goluri și a egalat la 10. Alina Vătu și-a readus Brăila în avantaj, apoi Bianca Aron a apărat o aruncare de la 7 metri la Oana Apetrei, pentru ca apoi Cristina Gheorghe să înscrie pentru 12-10, dar scorul primei reprize a fost stabilit după golul marcat de Mariana Costa, pentru că Brăila nu a reușit să finalizeze ultimul atac, terminând primele 30 de minute cu o aruncare de la distanță, cu zid, a Marijei Shteriova, care a trecut pe lângă poarta apărată de Voicu.

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de Diana Munteanu în minutul 35. În numai două minute Oana Apetrei a înscris de două ori pentru Măgura și a egalat la 13. După ce Roxana Gatzel Han a marcat pentru 14-14 în minutul 39, HC Dunărea a înscris de 4 ori consecutiv prin Vătu de două ori, Axinte și Shteriova, iar în minutul 43 tabela arăta 18-14. Din păcate, ca și în alte meciuri, echipa brăileană nu a reușit să gestioneze bine acest avantaj și în minutul 50 Oana Apetrei a marcat pentru 19-19. Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri în fața lui Tatalovic, dar oaspetele nu au reușit să treacă la conducere și în minutul 55 Shteriova a înscris de la 7 metri pentru 20-19. Araujo a marcat pentru 20-20, iar Florentina Craiu a înscris pentru 21-20.

În ultimul minut și jumătate HC Dunărea a jucat cu un om mai puțin, Shteriova fiind eliminată două minute, iar cu 40 de secunde înaintea finalul Brăila avea atacul și un avans de un gol, dar și cu Vătu care trebuia să mai stea pe bancă după ce a primit îngrijiri medicale pe teren și a fost nevoită să stea trei atacuri.

Cu 26 de secunde înaintea finalului Florentina Craiu pasează greșit și extrema celor de la Cisnădie aruncă direct pe poartă, dar mingea trece pe lângă. Unul dintre arbitrii a decis să întoarcă jocul, considerând pași la Craiu și dându-le posibilitatea oaspetelor să aibă ultimul atac, având 17 secunde la dispoziție, iar Larissa Da Silva a finalizat din extrema dreaptă, reușind egalarea.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 9 goluri (6 de la 7 m), Marija Shteriova -6 (1 de la 7 m), Cristina Gheorghe -2, Cătălina Preda -1, Florentina Craiu -1, Diana Munteanu -1 și Diana Axinte -1. Adriana Medvedova a avut 12 intervenții reușite, iar Bianca Aron o intervenție. Au mai jucat: Ana Maria Berescu, Oana Cîrstea, Daniela Corban, Iryna Shutska.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Oana Apetrei -7 goluri (2 de la 7 m), Araujo -3, Gatzel -3 (2 de la 7 m), Fachinello -3, Moldovan -2, Costa -2 și Da Silva -1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •