Sport

Dunărea Brăila aproape de o surpriză pe terenul liderului

Dunărea Brăila aproape de o surpriză pe terenul liderului

HC Dunărea Brăila a fost aproape de a produce o surpriză în deplasarea de la Rm. Vâlcea. Deși au fost conduse și cu șapte goluri în prima repriză, fetele lui Aurelian Roșca au revenit pe finalul reprizei secunde și s-au apropiat la un singur gol. Gazdele au tremurat până în ultimele secunde ale meciului pentru că un eventual pas greșit ar fi însemnat o posibilă ratare a titlului de campioană. CSM Rm. Vâlcea s-a impus cu mari emoții în fața echipei brăilene, scor 26-25 (16-11).

Brăila a început bine și a profitat de ratările gazdelor, iar în minutul 4 scorul era 0-2. Vâlcea a revenit puternic și a trecut la conducere, scor 4-2 în minutul 9. Vătu a redus din handicap de la 7 metri, pentru ca apoi Vâlcea să înscrie din nou patru goluri la rând și în minutul 14 conduceau cu 8-3. Munteanu a marcat apoi pentru Brăila, dar fetele lui Pera au înscris alte trei goluri legate și în minutul 20 au mărit diferența la 7 goluri, scor 11-4. La scorul de 9-4 Dobre a primit o eliminare de două minute pentru schimbare greșită.

Diferența de 6-7 goluri s-a menținut până în minutul 29, când Tudor a marcat pentru 15-10. Pe finalul reprizei I Brăila Pricopi a marcat pentru 16-10, iar cu cinci secunde înaintea pauzei Diana Axinte a înscris ultimul gol al primelor 30 de minute.

După pauză Brăila a irosit primul atac și Fernandez a înscris pentru 17-11. Brăila a redus handicapul la patru goluri, scor 18-14 în minutul 36 și la trei goluri în minutul 42, când Vătu a marcat din extremă pentru 21-18. Pera a cerut time-out, dar Dache a interceptat o minge în apărare și a declanșat un contraatac, dar ajunsă față în față cu Dumanskaya a aruncat peste poartă. La atacul următor Da Silva a marcat pentru 22-18. La scorul de 22-19 Dobre a parat o aruncare de la 7 metri a Irynei Glibko. În minutul 50 Natasha Krnic a a marcat pentru 22-21 și Vâlcea începea să tremure serios.

După 23-22 în minutul 53 Vâlcea a marcat două goluri consecutive și se părea că scapă de emoții. Axinte a redus din handicap, apoi Brăila a rămas în șase jucătoare după eliminarea Dianei Munteanu. Fernandez a trimis în transversală aruncarea de la 7 metri primită de vâlcence, dar tot Vâlcea avea să înscrie pentru 26-23 prin Popa.

Alina Vătu a reușit să înscrie apoi două goluri de senzație și să reducă diferența la un gol cu un minut înaintea finalului de meci. Vâlcea a avut ultimul atac, dar l-au dus până la extrem și au ținut posesia până la sunetul de final al sirenei, care a consfințit rezultatul final, 26-25 (16-11).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Cătălina Preda – 6 goluri (5 de la 7 m), Alina Vătu -4 (1 de la 7 m), Diana Munteanu -4, Nicoleta Tudor -3, Diana Axinte -3, Nicoleta Safta -2, Natasha Krnic -1, Elena Dache -1, Carmina Manea -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre – 8 intervenții, Marina Razum -o intervenție, Ana Maria Berescu, Cristina Gheorghe și Iryna Shutska.

Pentru CSM Rm. Vâlcea au marcat: Glibko -6 goluri, Fernandez -5, Vasilevska -4, Popa -3, Lopez -2, Băcăoanu -2, Badea -1, Pricopi -1 și Petrovic -1.

După această etapă HC Dunărea Brăila ocupă locul 11 în clasament, cu 20 de puncte, la egalitate cu SCM Gloria Buzău. În etapa a 21-a HC Dunărea Brăila va sta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •