Sport

Dunărea Brăila a pierdut la lovituri de departajare finala Cupei Dunărea

Dunărea Brăila a pierdut la lovituri de departajare finala Cupei Dunărea

HC Dunărea Brăila a pierdut finala Cupei Dunărea la aruncările de departajare de la 7 metri în fața celor de la SCM Gloria Buzău. După un început slab, la jumătatea reprizei a doua fetele lui Roșca conduceau cu 5 goluri însă s-au văzut conduse pe final de meci. În timpul regulamentar scorul a fost egal 28-28, iar echipa din Buzău a câștigat cu 6-5 la loviturile de departajare. 

Dache a marcat primul gol pentru Brăila în minutul 1, dar în minutul 3 s-au văzut conduse cu 1-4. Roșca a cerut time-out și în minutul 10 Brăila a trecut din nou la conducere, scor 6-5. Buzăul a marcat apoi de 3 ori la rând și au preluat conducerea cu două goluri avans în minutul 14. În minutul 28 Cătălina Preda a marcat pentru 13-12, dar scorul primei reprize a fost stabilit de golul marcat de Iulia Khavronina.

Brăila a început foarte bine repriza a doua și în minutul 36 s-a distanțat prima dată la cinci goluri diferență, scor 19-14. Avansul de 4-5 goluri al echipei pregătite de Aurelian Roșca s-a menținut până în minutul 47, la scorul de 25-20. De la acest scor, timp de cinci minute Brăila nu a mai trimis mingea în poarta apărată de Mădălina Pușcaș, în timp ce Gloria a înscris de trei ori și s-a apropiat la două goluri. Cu 8 minute înaintea finalului de meci HC Dunărea conducea cu 27-24, dar a urmat o altă perioadă de ”secetă ofensivă” și buzoiencele au trecut la conducere, scor 27-28. Golul Alinei Vătu și intervenția Gabrielei Dobre din ultimul minut de joc au dus meciul la lovituri de departajare.

După prima serie de cinci aruncări de la 7 metri scorul a fost egal, 5-5, ambele echipe marcând tot ce au aruncat la poartă.

Pentru Brăila au marcat: Cristina Gheorghe, Natasha Krnic, Nicoleta Safta, Cătălina Preda și Alina Vătu. Pentru Gloria Buzău au marcat: Iulia Khavronina, Alina Ilie, Ana Maria Simion, Marija Gedroit și Dzyana Ilyna. S-a trecut apoi la sistemul unu la unu, iar prima echipă care a ratat a fost HC Dunărea, prin Alina Vătu, dar Pușcaș a parat. Alina Ilie a aruncat apoi pentru Buzău și a marcat, aducând victoria echipei lui Dumitru Muși, care a câștigat pentru prima dată turneul organizat la Brăila în ultimii ani.

În timpul regulamentar pentru HC Dunărea au marcat: Alina Vătu – 8 goluri, Diana Axinte -4, Elena Dache -2, Nicoleta Safta -3, Diana Munteanu -3, Cătălina Preda -2, Ana Maria Berescu -2, Cristina Gheorghe -1, Nicoleta Tudor -2, Natasha Krnic -1.

Pentru Gloria Buzău au marcat: Marija Gedroit -6, Laura Leahu -1,  Iulia Khavronina – 7, Dzyana Ilyna -8, Cristina Nan -1, Alexandra Subțirică -3, Mădălina Predoi -1 și Ana Maria Simion -1.

În finala mică CSM Galați a câștigat cu 41-36 (20-20) meciul cu AHCM Slobozia.

Premierea a fost făcută de vicepreședintele HC Dunărea Brăila, profesor Marian Neta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •