Sport

Dunărea Brăila a obținut o victorie la 6 goluri în fața deținătoarei Cupei EHF

Dunărea Brăila a obținut o victorie la 6 goluri în fața deținătoarei Cupei EHF

În ultimul meci din etapa a XIV-a a Ligii Florilor, HC Dunărea Brăila a reușit să obțină o victorie categorică în fața celor de la SCM Craiova. După o primă repriză mai slabă, în partea a doua a meciului fetele lui Aurelian Roșca au revenit și au profitat de oboseala acumulată de jucătoarele de la Craiova, reușind să se impună cu 28-22 (13-14). 

În prima repriză SCM Craiova a fost la cârma meciului. După ce Axinte a ratat prima aruncare la poartă prin Axinte, oltencele au deschis scorul prin Ianași. În minutul 8 oaspetele s-au distanțat prima dată la două goluri, 3-5, după reușita lui Nikolic. Dunărea Brăila a avut o perioadă neagră între minutele 22 și 26, când fetele lui Bogdan Burcea au marcat de trei ori la rând și s-au distanțat de la 9-10 la 9-13. Apoi a fost rândul fetelor de la Brăila să înscrie de 3 ori fără să primească gol și să revină la un gol în spatele oaspetelor. Cu jumătate de minut înaintea pauzei Tătar a marcat pentru 12-14, dar scorul primelor 30 de minute a fost stabilit de golul marcat de Ana Maria Berescu.

După pauză primele care au marcat au fost fetele de la Brăila prin Nicoleta Tudor. După ce TRifunovic a readus Craiova în avantaj, scor 14-15, Brăila a înscris 3 goluri legate și a trecut prima dată la conducere, și cu un avans de două goluri, scor 17-15 în minutul 40. În minutul 42 Razum a parat o aruncare de la 7 metri la Trifunovic, dar Brăila nu a profitat și Nikolic a redus din handicap. În minutul 47 Cătălina Preda a marcat de la 7 metri și a dus Brăila prima dată la 3 goluri avans.

Cu cinci minute înaintea finalului de meci Dunărea Brăila conducea cu 22-21, dar în următoarele 4 minute au marcat de 4 ori fără să primească gol și s-au distanțat la 5 goluri, scor 26-21. Trifunovic a redus din handicap în minutul 59, după care Brăila a marcat de două ori prin Safta și Axinte, care au stabilit rezultatul final al unui meci în care au revenit miraculos după ce au fost conduse cu 4 goluri în minutul 26.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 gouri (5 de la 7 metri), Cătălina Preda – 5 (5 de la 7 metri), Elena Manea -4, Elena Dache -3, Nicoleta Safta -2, Diana Axinte -2, Nicoeta Tudor -2,  Ana Maria Berescu -1, Natasha Krnic -1. În poartă Gabriela Dobre a avut o intervenție reușită, iar Marina Razum a avut 11 intervenții reușite. Au mai jucat: Iryna Shutska, Cristina Gheorghe și Diana Munteanu.

Pentru SCM Craiova au marcat: Trifunovic -8 goluri (2 de la 7 m), Nikolic -3, Vizitiu -3 (1 de la 7 m), Fachinelo -2, Tătar -3, Ianași -2, Seric -1.

Cu această victorie HC Dunărea a acumulat 11 puncte și s-a apropiat la 3 puncte de CSM Slatina, distanțându-se la 5, respectiv 6 puncte de CSU Cluj Napoca și CSM Galați.

În etapa următoare, duminică, 3 februarie, HC Dunărea Brăila va juca în deplasare la Minaur Baia Mare, ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii Florilor.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •