Sport

Dunărea Brăila a jucat de la egal cu campioanele de la CSM București

Dunărea Brăila a jucat de la egal cu campioanele de la CSM București

Dunărea Brăila a fost aproape de o surpriză în meciul cu campioana en-titre. Fetele lui Aurelian Roșca au jucat de la egal la egal cu CSM București și au pierdut la doar două goluri un meci în care la început toată lumea punea doar problema scorului cu care vor câștiga ”tigroaicele”. 

Meciul a început cu două goluri marcate în primul minut de CSM București și nimeni nu anticipa ce avea să urmeze. Brăilencele au marcat de cinci ori la rând și în minutul 6 conduceau cu 3 goluri, scor 2-5. La scorul de 6-6, în minutul 12, Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Mădălina Ion. Abia în minutul 13 CSM București a revenit în avantaj pe tabela de marcaj, scor 7-6, după golul marcat de Iulia Curea. Bucureștencele s-au distanțat la 3 goluri, scor 9-6, iar Brăila a marcat după 10 minute și jumătate prin Nicoleta Tudor. În minutul 29 diferența era de un singur gol, scor 13-12, dar pe final bucureștencele au mai marcat de două ori și au avut și o aruncare de la 7 metri ratată de Constantinescu, care a aruncat în bară. La pauză CSM-ul conducea cu 15-12.

Primele care au marcat în repriza a doua au fost bucureștencele, în minutul 33. În minutul 38 Dunărea a redus handicapul la un gol. A urmat o perioadă de aproape 8 minute în care Brăila nu a marcat și CSM-ul s-a distanțat la 4 goluri. Dunărea a revenit și egalat în minutul 52, prin golul marcat pe un contraatac finalizat de Dache. Tot Dache a egalat și la 22 în minutul 53, dar s-a accidentat și a părăsit terenul. CSM-ul a avut forța să se distanțeze la trei goluri, scor 25-22. În final de meci Brăila a redus din handicap prin golul Alinei Vătu, care a marcat de la 7 metri și a stabilit rezultatul final, CSM București – HC Dunărea Brăila 25-23 (15-12).

Pentru Brăila au marcat: Alina Vătu -11 goluri (7 de la 7 metri), Elena Dache -3, Nicoleta Safta -3, Diana Munteanu -2, Nicoleta Tudor -2, Diana Axinte -1, Cătălina Preda -1. Au mai jucat: Marina Razum – 4 intervenții, Gabriela Dobre – 6 intervenții, Ana Maria Berescu, Iryna Shutska, Natasha Krnic, Cristina Gheorghe, Elena Manea.

Pentru CSM București au marcat: Constantinescu – 9 goluri (1 de la 7 m), Radicevic – 5 ( 3 de la 7 m), Lazovic -4, Omoregie -2, Curea -2, Manea -1,Udriștioiu -1, Bazaliu -1. Paula Ungureanu a avut 8 intervenții reușite, iar Mădălina Ion a parat două aruncări de la 7 metri.

Dunărea Brăila rămâne pe locul 11 cu 14 puncte, iar în etapa a XVIII-a va juca pe teren propriu cu CSM Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •