Social

Duminica are lot tragerea pentru loteria bonurilor fiscale din luna februarie

Duminica are lot tragerea pentru loteria bonurilor fiscale din luna februarie
Duminica are lot tragerea pentru loteria bonurilor fiscale din luna februarie
Duminica are lot tragerea pentru loteria bonurilor fiscale din luna februarie

Duminică, 20 martiem are loc loteria bonurilor fiscale pentru cumpărăturile făcute în luna februarie. Fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape.

Duminică, 20 martie, va fi organizată prima etapă de selecţie, ce constă în extragerea bilelor care vor desemna ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare. După centralizare, dacă sunt mai mult de 100 de cereri de revendicare a premiilor, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.
Extragerea din această duminică va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 19.30 şi va avea două etape, după cum urmează:
– etapa I, va fi extrasă o bilă pentru determinarea zilei bonurilor câştigătoare;
– etapa II, vor fi extrase trei bile pentru determinarea valorii bonurilor câştigătoare.
Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.
Extragerea va fi realizată cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Aceasta va fi supravegheată de o comisie de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF şi CNLR, iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de tragere.
Cererile de revendicare pot fi depuse începând de luni, 21 martie, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.
Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii, precum şi numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

Dacă după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere, în vederea determinării a 100 de câştigători.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •