Cultura

Doua spectacole de exceptie la acest sfarsit de saptamana

Doua spectacole de exceptie la acest sfarsit de saptamana
Doua spectacole de exceptie la acest sfarsit de saptamana
Doua spectacole de exceptie la acest sfarsit de saptamana

Teatrul Maria Filotti va oferi la acest sfârșit de săptămână două spectacole de excepție. Sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 18.00 are loc la Sala Studio spectacolul „Casa” de Evgheni Griskovet şi Anna Matison, în regia Sânzianei Stoican, o adevărată desfăşurare de forţe şi demonstraţie a valorii trupei brăilene.

Din distribuția spectacolului ”Casa” fac parte mulţi dintre actorii remarcabili ai teatrului, precum: Alin Florea, Ramona Gîngă, Liliana Ghiţă, Corina Borş, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Valentin Terente şi Marius Exarhu. Sânziana Stoican propune un text de o extraordinară actualitate, specific dramaturgiei ruse, un excelent amestec între comic şi dramatic, aşa cum este şi viaţa sub toate aspectele ei!  Scenografia spectacolului este semnată de Valentin Vârlan, un tânăr arhitect, care, ca mulţi colegi de breaslă s-a îndreptat către teatru şi propune cu acest proiect, un concept modern de convenţie scenică, o excelentă tehnică în stil minimalist, sugerată prin elemente de decor.

Duminică, 18 ianuarie, de la ora 18.00 la Casa de Cultură a Tineretului are loc spectacolul „Camera albastră” de David Hare, în regia lui Chriss Nedeea, probând valoarea şi omogenitatea trupei actoriceşti. Acest spectacol este dedicat mai mult pentru tinerii spectatori brăileni, peste 16 ani, întrucât subiectul, dar şi stilul dinamic, colorat şi spectaculos al reprezentaţiei, cu interesante momente coregrafice desenate de talentata Andrea Gavriliu, precum şi numeroasele partituri solistice cântate live de absolut toţi cei 10 actori li se adresează explicit lor.

În distribuţie: Narcisa Novac, Valentin Terente, Ramona Gângă, Adrian Ștefan, Elena Andron, Alin Florea, Corina Borș, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov/Andreea Vasile , Emilian Oprea.

O cameră în care zece personaje, pe rând, se întâlnesc, discută, fac sex şi merg mai departe. Cam asta ne arată textul lui David Hare, regizat de Chris Nedeea. În primă instanţă, asta vedem pe scenă, dar putem uşor vedea, în discursul fiecărui personaj, faptul că aceştia suferă. Indiferent de poziţia socială, statut sau bani, fiecare dintre ei încercă să îşi găsescă o persoană care să îi ofere, preţ de o clipă, o mică poartă prin care să poată evada din viaţa sa obişnuită. Fiecare dintre ei este la un moment dat asemănător nouă, fiecare dintre ei suferă la fel ca noi, iubeşte la fel ca noi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •