Sport

Doua locuri pe podium la Cupa Romaniei la box

Doua locuri pe podium la Cupa Romaniei la box

Doua locuri pe podium la Cupa Romaniei la box*fara sa castige nici un meci, CSM Braila are doua pugiliste medaliate la Cupa Romaniei la box pentru junioare si tineret*

Saptamana trecuta la Tulcea, s-a desfasurat Cupa Romaniei la box feminin pentru junioare si tineret. L-a competitie s-au inscris nu mai putin de 72 de sportive, aproape dublu fata de numarul inregistrat la editia de anul trecut. Printre cluburile care au reprezentante la competitia organizata in Dobrogea se numara CSM Braila, CSA Steaua Bucuresti, CSO Voluntari, CS Muscel, CSM Buzau, CSS Baia Mare, CSM Bistrita, CSM Danubiu Tulcea, CSM Zalau sau CS Artrom Slatina.

La junioare, singurele categorii care au ramas fara sportive au fost 75 kg si +80 de kg, in timp ce la tineret la categoria +81 kg s-au inregistrat cele mai multe probleme. Aceasta competitie este criteriu de selectie pentru definitivarea componentei loturilor nationale feminine in vederea participarii la competitiile internationale, cei care vor avea cuvantul decisiv fiind  antrenorii lotului national, Adrian si Mihaela Lacatus.

Din partea FR Box au fost prezenti doi dintre membrii Biroului Federal, Robert Baeatu si Alec Nastac, in timp ce delegatul general este arbitrul AIBA Alexandru Pavel. Acestia s-au declarat multumiti de conditiile gasite la Tulcea. Miercuri 27 februarie, in prima zi a competitiei, la junioare, braileanca Georgiana Banciu a pierdut prin abandon in repriza a 3-a in fata zalaoancei Naomi Ciurte, in limitele categoriei 48 kg. La categoria 54 kg, braileanca Nicoleta Bocioaca a pierdut la puncte in fata Andreei Catel de la Turnu Severin. Nici la tuneret prima zi a competitiei nu a adus vreo victorie pentru pugilistele de la Braila. La categoria 48 kg, Gabriela Visan a pierdut la Alexandra Oprescu de la CSM Timisoara, iar Mariana Stroe a pierdut prin abandon in prima repriza in fata Alexandrei Carstea de la CS Pandurii Tg. Jiu, la categoria 57 kg.

In a doua gala, joi 28 februarie, s-au disputat semifinalele competitiei, Veronica Chiriac la categoria 66 kg, o sportiva aflata in primul an de juniorat, de la grupa antrenorilor George Pertea si Gigi Moise, a pierdut prin abandon in prima repriza in fata Danei Berindei de la CSM Bistrita, dar a castigat medalia de bronz la categoria ei. La tineret, in limitele categoriei 54 Kg, Luciana Leu, de la grupa lui Costica Dafinoiu, a pierdut la puncte meciul cu Vasilica Hutanu, de la CS Botosani, adjudecandu-si si ea medalia de bronz la categoria ei.

CS Danubiu Tulcea si CSM Bistrita au dominat finalele Cupei Romaniei de box feminin pentru junioare si tineret care s-au desfasurat sambata dimineata. Cele doua cluburi si-au asigurat in total nu mai putin de 9 medalii pentru locul 1 din totalul de 20 posibile. Din pacate, niciuna dintre sportivele de la Braila nu au castigat nici un meci la aceasta competitie, dar au castigat doua medalii de bronz datorita faptului ca la categoriile la care au concurat nu au fost decat 4 pugiliste la categoria 66 kg junioare si 5 pugiliste la categoria 54 kg tineret.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.