Actualitate

Doua grupuri de minori, hoti din autoturisme, identificati de politisti

Doua grupuri de minori, hoti din autoturisme, identificati de politisti
Doua grupuri de minori, hoti din autoturisme, identificati de politisti
Doua grupuri de minori, hoti din autoturisme, identificati de politisti

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale- Furturi din auto, în cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, au fost identificaţi minorii I. A. (15 ani) şi I. L. (14 ani), ambii din municipiu, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme.

Poliţiştii au stabilit că aceştia, în perioada octombrie- noiembrie 2015, prin forţarea capotelor motor, ar fi sustras 7 baterii acumulator de la autoturisme parcate în municipiu, majoritatea în Cartierul Nedelcu Chercea.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, care a fost înaintat Parcahetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de continuare a urmăririi penale faţă de suspecţi.

Prejudiciul total cauzat este în valoare de 2.000 de lei, poliţiştii recuperând cinci baterii acumulator, care au fost predate persoanelor vătămate. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a minorilor.

Poliţişti din cadrul aceluiaşi birou l-au identificat şi pe minorii I. C. (16 ani) care, împreună cu complicii C. P. (18 ani) şi P. L. (14 ani), toţi din municipiu, sunt suspectaţi de comiterea a 10 furturi calificate.

Aceştia, în perioada mai- octombrie 2015, prin spargerea geamului portierei, ar fi sustras din 10 autoturisme, parcate în municipiu, diverse bunuri lăsate la vedere. Prejudiciul total cauzat este de 5.400 de lei, şi a fost recuperat de poliţişti, în proporţie de 70% .

La data de 20 noiembrie a.c., minorul de 16 ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar a doua zi, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de luare a măsurii controlului judiciar.

De asemenea, la data de 23.11.2015, a fost depistat şi inculpatul C.P. (18 ani), care a  fost prezentat  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, cu aceeaşi propunere. Împotriva celor doi s-au emis ordonanţe de dispunere a măsurii controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lansare de carte Florin Mesca
Articolul urmator