Actualitate

Dosar penal în rem pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor

Dosar penal în rem pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor

Asistentul medical coordonator de la Corpul B al Spitalului Județean de Urgență Brăila, dedicat pacienților cu COVID-19, s-a ales cu dosar penal după incidentul în care a fost acuzat că nu a respectat protocolul de distanțare impus de autorități.

Valentin Pătârlăgeanu, care este și consilier municipal din partea PSD, a fost filmat și fotografiat pe holurile corpului B al Spitalului Județean, iar aceste fotografii și filmulețul au fost postate pe rețelele de socializare. În acele fotografii Pătârlăgeanu era surprins în timp ce instruia personalul din subordine privind procedurile combaterii virusului COVID-19, însă fără a se respecta normele de distanțare socială.

Cazul a ajuns ulterior în atenția prefectului Cătălin Boboc, care a solicitat măsuri din partea conducerii Spitalului Județean pentru această abatere. Prefectul a solicitat chiar ca Pătârlăgeanu să fie schimbat din funcția pe care o deține.

În cursul zilei d ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a deschis dosar penal în rem în această cauză.

”La data de 28.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul penal nr. 2017/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art.352 al.2 Cod penal. În fapt, s-a reţinut că, în data de 07.04.2020, într-o unitate spitalicească de pe raza municipiului Brăila, un angajat cu atribuţii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului instituţiei, fară a fi respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, în condiţiile în care în acea unitate era internată o persoană infectată cu COVID-19. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •