Sport

Doroftei a demisionat din fruntea Federatiei Romane de Box

Doroftei a demisionat din fruntea Federatiei Romane de Box
Doroftei a demisionat din fruntea Federatiei Romane de Box
Doroftei a demisionat din fruntea Federatiei Romane de Box

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a demisionat, vineri, după trei ani de la instalarea în funcție, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRB. Fostul campion mondial WBA și-a explicat decizia prin faptul că nu mai dorește „ceartă și polemici”, precizând că FR de Box are nevoie de liniște pentru a depăși problemele cu care se confruntă în ultimul timp.

„Am petrecut la conducerea Federației Române de Box trei ani lungi, cu bune și rele. Au fost destule greutăți, dar am trăit și multe momente plăcute, când sportivii noștri au revenit la marile competiții internaționale, ba mai mult, s-au întors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul să pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc ceartă și polemici. Federația Română de Box are nevoie și de liniște, sau mai ales de asta, pentru a depăși mai ușor problemele cu care se confruntă acum”, a afirmat Doroftei în comunicat.

El a menționat că nu exclude ca în viitor să revină la conducerea boxului românesc.

„Am conștiința împăcată că am încercat totul pentru a ieși din acest impas, împreună cu colegii mei din Biroul Federal. Din păcate ne-am mișcat greu și sunt conștient că boxul trebuie să meargă înainte. Pun binele boxului înaintea mea, așa că demisionez acum. Cine știe, poate peste ani voi reveni la conducerea federației, mult mai pregătit și cu mai multe soluții care să ajute boxul românesc să revină acolo unde îi este locul: în elită. Vă mulțumesc pentru șansa pe care am avut-o de a vă cunoaște și a fi mai aproape de oamenii din boxul nostru. Sunt Leonard Doroftei și voi rămâne tot timpul alături de voi”, a adăugat Doroftei.

De asemenea, Robert Băeatu, fost secretar general la FR Box, a anunțat că au fost strânse 64 de semnături pentru demiterea lui Doroftei, acuzându-l pe acesta, dar și întregul Birou Federal de mai multe nereguli. De menționat că printre membrii Biroului Federal se află și directorul interimar al CSM Brăila, Aurelian Blănaru.

Leonard Doroftei (45 ani), fost campion mondial și european la amatori, dar și campion mondial la profesioniști (WBA), a fost ales președinte ale Federației Române de Box în noiembrie 2012.

Duminică va avea loc la București o Adunarea Generală, în care se va numi un președinte interimar, dar se va cere și demisia întregului Birou Federal a FR Box, care a funcționat în ultimele luni sub conducerea lui Doroftei. Miercurea viitoare sportivii lotului național de tineret vor pleca în Polonia, unde se vor desfășura Campionatele Europene. Din delegația României fac parte și pugilistul Robert Eusebiu Jitaru, dar și antrenorul George Perțea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •