Politica

Dorin Petrea propune un plan integrat de dezvoltare pentru Regiunea Sud-Est

Dorin Petrea propune un plan integrat de dezvoltare pentru Regiunea Sud-Est
Dorin Petrea propune un plan integrat de dezvoltare pentru Regiunea Sud-Est
Dorin Petrea propune un plan integrat de dezvoltare pentru Regiunea Sud-Est

Vicepreședintele UNPR Dorin Petrea a participat sâmbătă la Galați, la reuniunea zonală a partidului pe Regiunea II Sud- Est, ocazie cu care a prezentat și propus un plan integrat pentru cele șase județe ale Regiunii Sud-Est. Acesta a condus delegația Brăilei, din care au făcut parte primari, consilieri județeni, consilieri locali și alți membri marcanți ai UNPR.

„Pentru a crește eficiența proiectelor locale, am propus o strategie de dezvoltare a regiunii, cu obiective specifice pentru următorii cinci ani. Concret, fiecare județ ar trebui să aibă un reprezentant care să identifice provocările și problemele locale care pot fi rezolvate printr-o strategie unitară. Soluțiile vor fi integrate într-un proiect comun ce urmează să fie definitivat până la sfârșitul anului 2015 și implementat până în anul 2030. Este un proiect cu cetățeni și pentru cetățeni”, a declarat Dorin Petrea.

Deputatul a explicat că cele șase județe din regiune au ca avantaje Dunărea, Marea Neagră, litoralul, Delta Dunării, Balta mică a Brăilei, Munții Vrancea și Munții Dobrogei, lacuri și proiecte de infrastructură cuprinse deja în Masterplanul General de Transport.

„Autostrada Mării Negre, Autostrada Constanța, Drumurile Expres prin Tulcea, Brăila, Galați, Focșani și Târgul Secuiesc, toate acestea sunt proiecte cu finanțare europeană. Sunt conștient că o viziune de dezvoltare regională este greu de realizat, însă cred că vom declanșa o schimbare de mentalitate și vom genera mișcări similare și în alte regiuni ale României. Putem face aceste lucruri doar în echipă. Sperăm că și alții ni se vor alătura”, a explicat deputatul.

Primul proiect din strategia propusă prevede înființarea Sistemului Urban Vădeni-Măcin-Galați-Brăila.

„Există deja un draft realizat cu sprijinul executivului din Olanda și al MDRAP. Ar putea fi atrase investiții de zeci, chiar sute de milioane pentru această regiune, lucru care ar regenera puternic economia locală. Este un proiect care ar transforma Sistemul Urban în cea de-a doua aglomerare urbană din România, cu peste 700.000 de locuitori. Realizarea acestuia este un semn clar că poporul român înțelege sistemele de dezvoltare și integrare europene”, a concluzionat Dorin Petrea.

Deputatul a încheiat amintind faptul că orgoliile nu-și au loc în proiectele pentru cetățeni și că fără unitate, Brăila, Galați, Vrancea, Buzăul, dar și alte județe din țară, nu-și pot susține dezvoltarea pe cont propriu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •