Sport

Doi sportivi de la Daos Brăila medaliați la Campionatul național de B.J.J. gi/no gi

Doi sportivi de la Daos Brăila medaliați la Campionatul național de B.J.J.  gi/no gi

Duminică, 13 decembrie, a avut loc la Brașov, Campionatul național de B.J.J. gi/no gi (cu si fara kimono). Datorită pandemiei de Covid 19 din Brăila au reușit să facă deplasarea doar doi sportivi, ambii medaliați la această competiție.

Micu Andrei a reușit să obțină medalia de aur și titlul de campion național la categoria adult -88 kg., atât la gi cât și la no gi și locul 2 la categoria open de greutate. Ion Cosmin a obținut medalie de bronz la gi și bronz la open. Și la competiția fără kimono a reușit locul 1 la categoria – 100 kg si titlul de campion național, și locul 3 la open.

Micu Andrei Florentin a declarat:

”Având în vedere că ne a lipsit tuturor sportivilor o competiție ca aceasta, cu un nivel destul de înalt, a fost momentul potrivit pentru mine să mă testez atât fizic cât și psihic. Din cauza virusului nu am mai avut competiții, ceea ce m-a făcut să am emoții în primul meci pe saltea după revenire, dar după ce am câștigat primul meci, mi-au dispărut toate emoțiile și m-am simțit ca la mine în sală, ceea ce m-a determinat să fac meciuri foarte bune câștigând apoi detașat fiecare meci. Mulțumesc antrenorului și colegilor care m-au susținut și mă susțin!”

Ion Dorin Cosmin a declarant:

”Jiu jitsu es Brazilian este un sport de contact bazat pe lupta la sol, corp la corp şi presupune folosirea unor tehnici care-l forţează pe adversar să renunţe la luptă. Şi ca să ai şanse de a cȃştiga nu trebuie să ai multă forţă fizică, ci tehnică şi disciplină. Am ȋnvăţat de la antrenorul meu, Daniel Cernat, că nu este doar un sport, ci şi o muncă psihologică. Importantă este partea de umanitate. Sportul ȋnseamnă disciplină. Fiind un sport individual, îți stimulează independenţa. Noi toţi, în ziua de azi, suntem dornici să ne individualizăm, şi asta oferă acest sport. Cel mai mult contează capacitatea umană, dorinţa, ambiţia şi voinţa. Am dorit mult să am șansa să lupt la acest campionat. Am avut un început mai greoi. dar la competiția no gi am reușit să obțin locul 1 și titlul de campion național, ceea ce mă bucură foarte mult. Mulțumesc antrenorului și întregii echipe pentru suportul acordat.”

Cernat Daniel, antrenor Daos Port Club Brăila:

”A fost un an greu și în sport. Sala a fost închisă o perioadă, timp în care sportivii sau antrenat individual, în aer liber. Din vara am revenit pe tatami și am început antrenamentele în număr restrâns. Din păcate, acest campionat s-a desfășurat cu reguli foarte stricte și doar doi sportivi din cadrul clubului au reușit să participe. Mă declar mulțumit de rezultatele obținute. La Daos Sport Club Brăila suntem ca o familie dincolo de spiritul competitiv al luptei. Și promovăm sportul pentru sănătate, atât fizică cât și psihică. Pe noi sportul ne-a ajutat foarte mult în această perioadă dificilă. Și de aceea îi sfătuiesc pe cei dornici de provocări noi sau de un mod de viață sănătos să ne urmeze exemplul. Suntem deschişi spre toţi cei care sunt doritori să facă mișcare, acest sport fiind și foarte util pentru autoapărare. Se lucrează pe grupe de vȃrste: 5-10 ani, 10-15 ani şi peste 15 ani la seniori. Copiii ȋnvaţă ȋmpreună să sprijine şi să se implice în comunitate. Tehnicile de predare – ȋnvăţare sunt individualizate pentru fiecare sportiv.”

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •