Social

Doi eliminați de la proba a doua a examenului de Bacalaureat

Doi eliminați de la proba a doua a examenului de Bacalaureat

Astăzi s-a desfășurat a doua probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat. La proba obligatorie a profilului s-au înscris 1966 absolvenți din promoția curentă și promoțiile anterioare. Au absentat 76 dintre cei înscriși. Doi candidați au fost eliminați din examen.

Pentru proba de istorie s-au înscris 642 candidați, dintre care au absentat 7. La profilul matematică-informatică, la proba de matematică M1 au fost 349 candidați înscriși, din care s-au prezentat 341, iar 8 au absentat. De la profil tehnologic, s-au înscris la proba de matematică M2 un număr de 608 elevi, dintre care 57 au absentat, iar doi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, fiind prinși cu telefonul mobil asupra lor. Cei doi eliminați sunt de la Centrele de examen de la Liceul C. D. Nenițescu din Brăila și de la Liceul Constantin Angelescu din Ianca.

Dintre cei 312 elevii de la științele naturii care s-au înscris pentru a da examen la matematică, au absentat 4, iar cei de la profilul pedagogic, s-au prezentat toți 55 înscriși.

Conform informațiilor furnizate de inspectorul școlar general adjunct Dan Gheorghiță, un elev a absentat fiind în izolare la domiciliu, după ce a susținut examenul la limba română. dacă va ieși din izolare până la sesiunea specială va putea da examenele restante atunci.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba obligatorie a profilului  au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •