Social

Doi candidati din Braila au obtinut nota 10 la examenul de definitivare in invatamant

Doi candidati din Braila au obtinut nota 10 la examenul de definitivare in invatamant

Ministerul Educației a publicat marți, 24 iulie, rezultatele examenului de definitivare din acest an. Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar sesiunea 2018 este de 75,75% – înainte de soluționarea contestațiilor. În Brăila rata de promovabilitate a fost de 61,86%.

Doi candidați din județul nostru au obținut note de 10, profesorul de educație fizică Marius Cristian Marchidanu, la Școala Gimnazială Râmnicelu și de învățătoarea Veronica Oana Preda, de la Școala „Emil Drăgan” din Gradistea.

Foarte aproape de nota maximă, 9,85, a obținut și profesorul de religie Paul Marian Stroe de la Școala Gimnazială Frecătei. Anul acesta în Brăila au fost 60 de cadre didactice care au obținut note peste 8.00, dintre care 22 au avut note peste 9,00. Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații până astăzi, miercuri 25 iulie, la ora 14,00. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie 2018.

Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente de peste 80% în judeţele Gorj (84%), Dolj (82%), Argeș (81,9%), Cluj (81,1%) și în municipiul București (80,54%). Spre deosebire de anii anteriori, în niciun județ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Rate relativ reduse se consemnează în judeţele Olt (64,9%), Călărași (63,5%), Vaslui (60,6%) și Covasna (57,1%).

Au putut participa la proba scrisă a exemanului de definitivare în învățământ candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Precizăm că o persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naționale. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •