Evenimente

Doi braileni campioni la spionaj. Infractorii au fost arestati chiar de Valentines Day

Doi braileni campioni la spionaj. Infractorii au fost arestati chiar de Valentines Day
Doi braileni campioni la spionaj. Infractorii au fost arestati chiar de Valentines Day
Locuintele celor doi au fost perchezitionate

Un grup infractional format din 9 romani au pus pe jar autoritatile. Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice si procurorii DIICOT au urmarit o buna bucata de vreme activitatea infractorilor, doi dintre urmariti sunt braileni. Grupul se ocupa si cu masluirea jocurilor de noroc.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice si procurorii DIICOT – ST Pitesti au destructurat un grup infractional foarte bine organizat care pe langa comercializarea dispozitivelor de urmarire se mai indeletnicea si cu crearea acestora. Cei noua infractori s-au luat la intrecere cu Serviciul Roman de Informatii, in materie de dispozitive folosite, acestia detinand o cantitate impresionanta de dispozitive de calitate superioara.
Dupa o perioada de filaj, in urma cu cinci zile, chiar de Valentines Day, planurile romantice ale infractorilor au fost date peste cap, la adresele acestora fiind organizate perchezitii. “Astfel, joi, 14 februarie, cu sprijinul BCCO Pitesti, Iasi, Ploiesti, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Braila, Brigazii Speciale de Interventie “Vlad Tepes” si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii (SRI) au fost efectuate perchezitii domiciliare simultane dupa cum urmeaza: 5 in Bucuresti, 1 in Ploiesti, 1 in Iasi si 2 in Braila fiin puse in aplicare si mandate de aducere pe numele celor noua” se arata in comunicatul de presa emis de nspectoratului General al Politiei Romane.

Nici cumparatorii nu au fost uitati de politisti

Conform legii este ilegal sa folosesti astfel de dispozitive de interceptare, motiv pentru care au fost emise mandate de aducere si pe numele persoanelor care au achizitionat si folosit programul informatic de tip „spy”. In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, microfoane de inregistrare a comunicarilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicatiilor, carti de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate in scopul comiterii de infractiuni privind jocurile de noroc, o masa specifica jocului de poker confectionata in scopul trucarii jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate inregistrarii audio-video disimulate in diverse obiecte (ceasuri, pixuri), 33 de telefoane mobile, cartele telefonice, 15 laptop-uri, 3 harddisk-uri, o tableta, 10 memorystick-uri, documente de primire a banilor, chitante, precum si 50.000 de euro si 28.000 de lei. Imediat ce au cumparat produse de la cei noua, cumparatorii le-au testat, fapt pentru care au fost identificate si ridicate telefoanele mobile, ce au avut instalate aplicatiile de monitorizare a comunicarilor.
Unul dintre suspecti, despre care se banuieste ca ar fi “capul” grupului detinea in propria locuinta un adevarat laborator informatic care ar starni invidia multor institutii de gen. In laboratorul improvizat erau confectionate si adaptate dispozitive, echipamente destinate interceptarii si inregistrarii comunicarilor sau pentru comiterea de infractiuni si in domeniul jocurilor de noroc. Persoanele depistate au fost conduse la sediul DIICOT – ST Pitesti pentru audieri, iar trei dintre acestea, liderii grupului infractional, au fost prezentate Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva, instanta de judecata dispunand cercetarea acestora in stare de libertate. “Cei in cauza sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, vanzarea de dispozitive sau programe informatice, concepute sau adaptate in scopul savarsirii de infractiuni prevazute de lege, detinerea fara drept de astfel de programe. Cercetarile continua pentru identificarea tuturor persoanelor care au achizitionat si folosit programul informatic si probarea activitatii infractionale a intregului grup.”se arata in finalul comunicatului de presa emis de Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.