Sport

Diana Axinte – 18 goluri pentru junioarele I

Diana Axinte – 18 goluri pentru junioarele I
Diana Axinte - 18 goluri pentru junioarele I
Diana Axinte si Monica Voda

Dupa debutul oficial cu gol la HC Dunarea Braila, Diana Cristina Axinte a fost golgetera junioarelor I de la LPS Braila, in meciul din etapa a XI-a din seria B a Campionatului national, cu CSS Slobozia.

Handbalistele pregatite de Viorel Alexandru s-au impus fara drept de apel cu scorul de 40-32, intr-un meci in care acesta a utilizat intreg lotul aflat la dispozitie, iar in majoritatea timpului Braila a jucat cu fete care fac parte si din lotul de junioare II plus trei junioare din generatia ’95. Golurile fetelor de la LPS Braila au fost inscrise de Diana Cristina Axinte -18, Bianca Chipciu -6, Monica Voda -5, Gabriela Moldoveanu -4, Florentina Irimia -3, Madalina Popa -2, Madalina Mures-1 si Maria Paraipan -1. Antrenorul Viorel Alexandru s-a aratat bucuros pentru evolutia Dianei Axinte, care a revenit dupa accidentarea de la meciul cu Macedonia la Cupa 1 Decembrie cand a suferit o intindere la nivelul tendonului subscapular, care a tinut-o departe de terenul de handbal timp de trei luni. Diana Axinte si-a revenit si randamentul ei nu a scazut, fiind golgetera echipei in ultimele doua jocuri ale echipei de junioare I, dar reusind sa inscrie si un gol in cele trei minute in care a evoluat pentru HC Dunarea Braila, in meciul cu HCM Baia Mare. O evolutie apreciata de profesorul Alexandru a avut-o si interul stanga, Monica Voda, o handbalista nascuta in 1997, care o are ca idol pe Gabriela Perianu, al carei tricou la si luat la echipa de junioare I si despre care antrenorul sau spune ca va avea un viitor bun si la HC Dunarea in 2-3 ani. Cuvinte de lauda a avut Viorel Alexandru si pentru extrema stanga, Gabriela Moldoveanu, despre care a spus ca poate reprezenta si ea o solutie pentru acest post la echipa mare.

Urmatoarea etapa a junioarelor I va avea loc pe 4 aprilie, cand LPS Braila va primi pe teren propriu replica celor de la Nova Force Giurgiu, lidera seriei, in fata carora brailencele au suferit prima infrangere din aceasta editie de campionat. Calificarea la primul turneu semifinal, care va avea loc in perioada 17-21 aprilie, este deja asigurata, indiferent de rezultatele ultimelor trei etape din seria B a Campionatului national de junioare I. Intreruperea campionatului pentru o luna de zile se datoreaza actiunilor lotului national de junioare a Romaniei, la care este selectionata si Diana Cristina Axinte, iar in perioada 21-25 aprilie va participa, in Cehia, la turneul de calificare la Campionatul European de junioare nascute in ’96-’97 ce va avea loc anul acesta in luna august.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.