Administratie

Dezbaterile ”Parteneri pentru Dezvoltare” de la Braila un prim pas spre succes

Dezbaterile ”Parteneri pentru Dezvoltare” de la Braila un prim pas spre succes
Dezbaterile Curierul Naţional – Parteneri pentru Dezvoltare
Dezbaterile Curierul Naţional – Parteneri pentru Dezvoltare

Joi la prânz, Sala mare a Palatului Administrativ din Brăila a găzduit o nouă ediție a Programului „Dezbaterile Curierul Naţional – Parteneri pentru Dezvoltare”, o întâlnire la care au participat aproape 150 de potențiali investitori, consilieri locali și județeni, primari, dar și parlamentari din Brăila și Galați.

La dezbateri au fost prezenţi reprezentanţi ai ambasadelor din Egipt, Italia şi Turcia, reprezentanți ai instituţilor publice din Brăila, reprezentanți ai unor asociaţii profesionale şi patronale, companii reprezentative la nivel local şi regional. La eveniment au participat și președintele CJ Galați, Nicolae Bacalbașa și deputatul de Galați Florin Pâslaru. Moderatorul evenimentului a fost Ștefan Rădeanu – secretar general UGIR.

IMG_9657Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, le-a transmis în discursul săi de început potenţialilor investitori din judeţul Brăila, că autorităţile locale le garantează un climat curat de colaborare şi de fair play în derularea afacerilor.

„După un sfert de veac de ignorare de sine, când a trăit doar din amintiri şi risipiri, credem că s-a adunat pentru Brăila acea masă critică suficientă, care să impună aproape de la sine o nouă viziune a dezvoltării economiei judeţului. S-a trăit destul din osânză, cum spun românii, adică din ceea ce s-a făcut în timp. Acum cred că e momentul să spunem punct şi de la capăt. Garantăm un climat curat de colaborare, de fair play în derularea afacerilor. Nu vă vom ţine la uşi, nu vă vom implica în scenarii dubioase, nu vă vom condiţiona afacerile. Vă garantăm un model sobru şi sigur de dezvoltare a afacerilor”, a spus Viorel Mortu.

Într-o pauză de cafea, președintele interimar al CJ Brăila Viorel Mortu a spus că prezența la acest eveniment al unui număr atât de mare l-a surprins chiar și pe el, dar asta îi dă convingerea că în urma acestei întâlniri se va lega ceva pentru județul Brăila.

În prima parte a dezbaterilor au mai luat cuvântul președintele UGIR Brăila Iulian Zamfir, senatorul Ion Rotaru, deputatul Dorin Petrea, prefectul Lucian Orășanu, președintele ARACO Laurențiu Ploșceanu, Președintele FPSC Tiberiu Andrioaiei, reprezentantul TIAD sau ambasadorul Egiptului în România.

Dezbaterea publică intitulată „Parteneri pentru dezvoltare” a fost organizată la Brăila de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Ziarul Curierul Naţional şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România și a avut ca teme principale infrastructura judeţului Brăila, lucrările care vizează eficienţa energetică, oportunităţile de afaceri în sectorul agricol şi alimentar, valorificarea potenţialului turistic şi identificarea surselor de finanţare a investiţiilor.

IMG_9629 IMG_9640 IMG_9645 IMG_9648 IMG_9683 IMG_9698 IMG_9706 IMG_9738 IMG_9746 IMG_9753 IMG_9763 IMG_9773 IMG_9795 IMG_9813

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •