Actualitate

Deținut mort la Penitenciarul Tichilești, după ce avusese cu două ore înainte un conflict cu un coleg de cameră

Deținut mort la Penitenciarul Tichilești, după ce avusese cu două ore înainte un conflict cu un coleg de cameră

Un tânăr deținut, în varsta de 21 de ani, din cadrul Penitenciarului pentru Minori Tichilești, a murit duminică seara după un conflict violent avut cu colegul de camera. Tânărul decedat era condamnat pentru furt.

Din informațiile furnizate de poliție, doi deținuți din Penitenciarul pentru Minori Tichilești au avut un conflict spontan în jurul orei 18.00. După producerea conflictului cei doi au fost separați și niciunul nu a vrut să meargă la infirmerie sau la spital. De asemenea niciunul nu a vrut să depună reclamație pentru incident.

[quote]În data de 27.01.2019, în jurul orei 19.40, personalul medical al Centrului de Detenție Brăila-Tichilești a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a acuzat o stare de rău, acesta fiind prezentat, de îndată, la cabinetul medical. S-au efectuat manevrele de resuscitare de către personalul medical aflat în serviciu, iar concomitent a fost solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță prin Serviciul Unic de Urgență 112. La ora 20.10 pacientul a fost preluat de echipajul ambulanței. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, a fost declarat decesul persoanei în cauză în jurul orei 21.10. Menționăm faptul că persoana internată se află în evidențele medicale cu o serie de afecțiuni. Persoana custodiată era în vârstă de 21 de ani, internată în centrul de detenție pe o perioadă de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În conformitate cu prevederile legale, au fost anunţate conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, Poliția, Serviciul de Medicină Legală, judecătorul de supraveghere a executării măsurilor educative privative de libertate, precum şi familia persoanei internate[/quote], precizează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului pentru Minori Tichilești, Așp Ionel Dincă, într-un comunicat de presă.

Cazul a fost preluat de procurori care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •