Actualitate Social

UPDATE – Deseuri, cauciucuri si vegetatie in flacari in Brailita

UPDATE – Deseuri, cauciucuri si vegetatie in flacari in Brailita

incendiu

În urmă cu câteva minute, echipe de pompieri s-au deplasat în cartierul Brăiliţa pentru a interveni la stingerea unei suprafeţe însemnate de vegetaţie.

Pompierii au intrat din nou în alerta. De data aceasta au fost solicitaţi în cartierul Brăiliţa, pentru stingerea şi lichidarea unui incendiu.

Incidentul s-a produs în zona căii ferate de lângă Cimitirul „Sf. Maria”, unde se aflau aruncate la voia întâmplării, printre vegetaţie, diverse deşeuri, cauciucuri, moloz.

Oamenii, văzând ceea ce se întâmplă şi speriindu-se de fumul şi flăcările imense, au sunat la Pompieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, lt.-col. Ştefan Stoian, „luptătorii cu focul” acţionează pentru stingerea focului.

 

UPDATE

 

Aproape 1 hectar de vegetatie a ars

Nu mai puţin de 1 hectar a fost pârjolit în câteva minute. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale pentru stingerea incendiului.

Nu există zi în care pompierii brăileni să nu intervină la stingerea vreunui incendiu izbucnit din neatenţie sau nepăsare. Un astfel de caz a fost şi cel de ieri, când aproximativ 1 hectar de vegetaţie a ars sub privirile martorilor neputincioşi.

Zona este una prea bine cunoscută: de o parte şi de alta a căii ferate care duce spre trecere bac şi se află în apropierea Cimitirului „Sf. Maria”.

 

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.-col. Ştefan Stoian, a declarat pentru Probraila:

S-a intervenit cu 2 autospeciale pentru stingerea şi lichidarea incendiului. Din cauza vântului, s-a extins şi mai mult focul. Pompierii au folosit şi lopeţi din cauciuc pentru ca incidentul sa nu ia proporţii. Cauza care a dus la incendiu este o ţigară aruncată pe iarba. Şi arşita a contribuit la propagarea incendiului. Nu au existat victime omeneşti.

Iată că şi de data aceasta „luptătorii cu focul” şi-au dus la bun sfârşit misiunea.

ISU Brăila trage un semnal de alarmă şi recomandă cetăţenilor să fie cu băgare de seamă în momentul în care folosesc focul, mai ales în apartamente prin utilizarea aragazului şi pe spaţiile cu vegetaţie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •