Social

Deschiderea anului de instrucție la Brigada 10 Geniu

Deschiderea anului de instrucție la Brigada 10 Geniu

După câteva zile de pregătire, la Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” a început noul an de instrucţie. Astfel, luni, 14 ianuarie, în cazarma comandamentului Brigăzii 10 Geniu, a avut loc ceremonialul militar de deschidere a noului an de instrucţie.

La această activitate au participat efectivele comandamentului marii unităţi şi ale subunităţilor de brigadă.
Domnul colonel Vasile Ionescu, comandantul Brigăzii 10 Geniu , a prezentat în deschiderea anului de instrucţie retrospectiva principalelor activităţi la care au luat parte militarii genişti şi performanţele obţinute în anul 2018, dar şi obiectivele stabilite pentru anul 2019.

Ulterior, domnul colonel Vasile Ionescu a participat succesiv şi la activităţile similare din unităţile militare subordonate brigăzii, din garnizoana Brăila: Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu”, Batalionul 110 Sprijin Logistic „Mareşal Constantin Prezan” şi Batalionul Nave Treceri Fluviale. Acesta a mulţumit militarilor pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile primite în anul 2018, manifestându-şi în acelaşi timp încrederea şi optimismul cu privire la modul de acţiune al acestora în anul 2019.

De asemenea, la ceremonia militară de deschidere a noului an de instrucţie, a participat ca invitat şi domnul general de brigadă Gheorghe Soare, fostul comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos’’, în prezent șeful Direcției Domenii și Infrastructuri, care a mulţumit colectivului brigăzii pentru efortul depus pe tot parcursul anului 2018 şi totodată a salutat mutarea în alte structuri aparţinând MapN, a domnului colonel Gică Subţirică, a doamnei maior Aldea Alina şi retragerea din activitate după o viaţă în cadrul Muzicii Militare a domnului plutonier adjutant principal Niţă Romică. Prezent la retragerea din activitate a domnului Niţă Romică, a fost şi fostul comandant al Muzicilor Militare, domnul colonelul în rezervă Petrea Gogu, care la rândul lui a ţinut să îl felicite şi să îi înmâneze domnului adjutant principal Niţă Romică, o diplomă pentru întreaga sa activitate. 

La fel ca şi fostul comandant al Muzicilor Militare, actualul comandant al Muzicilor Militare Brăila, domnul locotenent Raul Badale, a ţinut la rândul lui, să îi mulţumească domnului adjutant principal pentru întreaga activitate depusă.
Deschiderea anului de instrucţie a avut loc şi în celelalte unităţi militare ale brigăzii, Satu Mare, Alba Iulia şi Bucureşti.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •