Politica

Deputatul Marian Dragomir cere castrarea chimica a pedofililor si criminalilor

Deputatul Marian Dragomir cere castrarea chimica a pedofililor si criminalilor
Deputatul Marian Dragomir cere castrarea chimica a pedofililor si criminalilor
Deputatul Marian Dragomir cere castrarea chimica a pedofililor si criminalilor

Un grup de 27 de deputaţi şi senatori PSD au readus au iniţiat un proiect legislativ care vizează catsrarea chimică a pedofililor. Intervenţia s-ar putea face doar cu acordul condamnatului, în schimbul procedurii acesta urmând să beneficieze de reducerea pedepsei. Printre iniţiatorii proiectului legislativ se află şi deputatul brăilean PSD Marian Dragomir.

Publicaţia online www.gandul.info vorbeşte despre o nouă iniţiativă legislativă care urmează să ajungă pe masa de lucru a parlamentarilor. Un grup de 27 de deputaţi şi senatori social democraţi vor castrarea chimică a pedofililor şi a criminalilor. Intervenţia este una ireversibilă şi ar urma să fie făcută doar de condamnaţii care doresc să beneficieze de o reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.

Printre iniţiatori se află şi deputatul brăilean Marian Dragomir, care susţine că ideea a pornit de la dorinţa de a asigura o mai mare protecţie copiilor care sunt victimele cele mai uşoare pentru agresori.

Marian Dragomir, pentru www.gandul.info:

Ne-am oprit asupra copiilor pentru că avem cu toţii copii, nepoţi, vrem ca aceştia să aibă o viaţă normală, să se dezvolte, să nu fie niciodată victimele unor astfel de agresiuni. Să nu uităm că anii trec, se întorc în societate şi există riscul să recidiveze. Faptul că această castrare chimică nu se aplică obligatoriu, trebuie ca şi condamnatul să beneficieze de anumite drepturi, din acest moment când ajunge condamnat definitiv în faţa comisiei respective şi îşi dă acordul, doar atunci poate fi castrat chimic şi poate beneficia de reducerea pedepsei, ca să fie şi el interesat.

Intervenţia chirurgicală ar putea avea un efect psihic şi asupra agresorului. Procedura ar urma să inhibe pornirile sexual.

Marian Dragomir:

Când funcţia erectilă a făptuitorului este inexistentă pentru o perioadă lungă de timp, cred că şi impactul psihic este destul de mare şi ar trebui să înţeleagă, cel puţin teoretic, că o astfel de faptă nu trebuie să o mai repete. Încercăm să inhibăm pornirile sexuale nedorite, care nu sunt normale. Deci nu vorbim de castrare în sensul eliminării unor organe. Doar dacă îşi manifestă acordul de voinţă va fi castrat chimic.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •