ProBr

Depistat cu arma alba intr-o casa de pariuri

Depistat cu arma alba intr-o casa de pariuri
Actiuni de preventie ale politistilor braileni
Actiuni de preventie ale politistilor braileni

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni acţionează în sistem integrat şi desfăşoară activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi siguranţă rutieră.

În zilele de 11 şi 12 martie, forţele participante au acţionat în zona pieţelor şi unităţilor de alimentaţie publică cu profil cafe-bar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii, inclusiv la regimul armelor şi muniţiilor şi la regimul rutier.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 46 de unităţi comerciale şi societăţi tip cafe-bar, au legitimat 176 persoane, dintre care 31 au fost controlate corporal sumar, şi au verificat în trafic 92 de autovehicule, fiind efectuate 49 de testări cu aparatul etilotest.

Poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.865  de lei, 11 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, una conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 17 la O.U.G. 195/2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice şi 7 pentru alte abateri.

Vineri, 11 martie, la ora 19.20, poliţiştii l-au depistat pe B. Ionuţ (26 de ani), din Brăila, în timp ce se afla în incinta unei societăţi comerciale cu profil pariuri spertive, situată la parterul unui bloc de pe Bulevardul Dorobanţilor, purtând asupra lui un cuţit tip briceag, cu lungimea totală de 24 de cm.

În cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Art. 372 din Codul penal.

Tot vineri, la ora 12.20, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat pe M. Neculai (29 de ani), din judeţul Iaşi, în timp ce oferea spre vânzare, în Piaţa Vidin, 19 pilote şi materiale textile, în alte locuri decât cele autorizate de lege şi fără a deţine documente legale de provenienţă.

Acesta a fost sanţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 500 de lei, iar marfa, în valoare aproximativă de 3.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În aceeaşi zi, poliţiştii l-au depistat în Piaţa Pistruiatul, pe administratorului unei întreprinderi individuale care comercializa legume şi fructe, în alte locuri decât cele autorizate.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel depistat a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 (republicată) privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •