Cultura

Demonstrația și Cântăreața chelă în acest weekend la Teatrul Maria Filotti

Demonstrația și Cântăreața chelă în acest weekend la Teatrul Maria Filotti

La acest sfârșit de săptămână Teatrul Maria Filotti propune două piese de succes, care și-au avut premierele pe scena teatrului brăilean anul trecut. Sâmbătă se va juca piesa ”DEMONSTRAȚIA”, iar duminică se joacă piesa ”CÂNTĂREAȚA CHEALĂ”. 

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 18,00 la  Sala Bujor Macrin se joacă  DEMONSTRAŢIA de David Auburn, regia Radu Nichifor. Piesa se joacă pe scena teatrului brăilean din ianuarie 2018, fiind prima premieră a anului trecut.

Spectacolul este montat în Sala Bujor Macrin, de către regizorul Radu Nichifor, pe un text câştigător al Premiului Pulitzer în anul 2001. Demonstrația este o piesă care a avut parte de un spectacol cu o mie de reprezentaţii pe Broadway, dar şi de o ecranizare, în 2005, cu o distribuţie de excepţie – Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal.

Povestea o are în centru pe tânăra Catherine, moştenitoare a geniului matematic al tatălui său, profesor universitar de curând decedat, dar şi a bolii lui mentale care le-a chinuit amândurora ultimii ani. În ziua înmormântării acestuia, un fost doctorand al profesorului intră în posesia unei uluitoare demonstraţii matematice, care poate revoluţiona teoria numerelor prime. Intriga poliţistă se combină cu romance-ul, umorul cu emoţia, într-o scriere alertă, ce asigură, în genere, succesul pe Broadway şi la Hollywood.

Scenografia aparţine Soranei Ţopa, iar în distribuţie îi regăsim pe talentaţii actori brăileni şi gălăţeni: Valentin Terente, Narcisa Novac, Vlad Volf şi Flavia Călin.

Duminică, 14 aprilie, tot la Sala Bujor Macrin şi tot de la ora 18,00 se joacă piesa  CÂNTĂREAŢA CHEALĂ de Eugene Ionesco, regia Radu Iacoban. Piesa a avut premiera pe scena Teatrului Maria Filotti în luna octombrie 2018.

Piesa a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, în Paris şi, după un număr mare de interpretări, a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franţa, primind premiul Molière d’honneur.

În distribuția spectacolului sunt actorii: Valentin Terente, Ramona Ginga, Silviu Debu, Corina Borș, Adrian Ștefan, Mădălina Anea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •