Social

Declaratie de Unire a Romaniei cu Republica Moldova, citita de consilierul PMP in deschiderea Concursului ”Basarabie- Floare de Dor!”

Declaratie de Unire a Romaniei cu Republica Moldova, citita de consilierul PMP in deschiderea Concursului ”Basarabie- Floare de Dor!”

Consilierul judeţean PMP Brăila a fost prezent ieri la Concursul ”Basarabie- Floare de Dor!”, organizat de  Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la unirea României cu Basarabia. În deschiderea concursului școlar, la care au participat 5 echipaje de la licee din Brăila, Botea a anunțat că la ședința din 30 martie a Consiliului Județean Brăila, le va cere colegilor să semneze o Declaraţie de Reunire a României cu Moldova. 

Preşedintele PMP Brăila a ţinut să precizeze că a purtat discuţii cu mai mulţi dintre consilierii județeni, care îi împărtăşesc dorinţa şi l-au asigurat că vor semna Declaraţia.

[quote]În semn de preţuire pentru dorinţa de Unire, care este un act curajos plin de încărcătură istorică, ce reprezintă temelia viitorului nostru comun, consider că instituţia Consiliului Judeţean Brăila, prin reprezentanţii săi, indiferent de opţiunea politică, trebuie să declare susţinerea Unirii Republicii Moldova cu România, printr-o declaraţie de Reunire, celebrând astfel anul Centenarului[/quote] a spus Viorel Botea.

Parlamentarii s-au reunit pe 27 martie, într-o şedinţă solemnă, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, moment în care au adoptat Declaraţia de Reunire.

Concursul școlar ”Basarabie- Floare de Dor!”a fost câștigat de echipa de la Liceul D. P. Perpessicius cu 132 de puncte. Pe locul 2, cu 120 de puncte s-a clasat echipa de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga, iar pe locul 3 s-a clasat echipa de la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, cu 101 puncte. 

Echipa de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu a adunadt 100 de puncte și s-a clasat pe locul 4, iar, cu 96 de puncte câștigate, echipa Colegiului C. D. Nenițescu s-a clasat pe locul 5.

Juriul Concursului a fost format din profesorii: Carmen Elena Toma, Octavian Oșanu și Viorel Bratosin. Premierea a fost făcută de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, consilierul județean Viorel Botea și managerul Bibliotecii Județene Panait Istrati, Dragoș Neagu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •